У Гомелі відбувся третій матч фінальної серії плей-оф чемпіонату Білорусі, в якому місцевий «ВРЗ» приймав «Лідсельмаш». Звичайно, «вагоноремонтникам» психологічно було трохи важче, ніж гостям з Ліди, адже гомельчани після двох ігор на виїзді програвали у серії 0:2. І «Лідсельмашу» варто було зробити лише один переможний крок, щоб стати чемпіонами Білорусі сезону 2017/2018 р. р.

Свою мету гості озвучили вже на 5-й хвилині зустрічі, коли Жигалко відкрив рахунок. Однак, «вагоноремонтними» дуже швидко відігрались. Що цікаво – «допоміг» їм у цьому Тодуа, оскільки саме він відзначився автоголом. А трохи пізніше «ВРЗ» вивів вперед українець Євген Рогачов. Зазначимо, що Євген у цій грі був одним з найкращих у складі команди з Гомеля. Більше того – він незадовго до кінця другого тайму врятував «ВРЗ» від поразки, забивши рятівний гол за рахунку 2:3 на користь «Лідсельмашу». Цей гол Рогачова перевів гру в овертайм.

А там «ВРЗ» знову був на межі поразки після того, як «Лідсельмаш» наблизився до чемпіонства завдяки голу Себіскверадзе. Однак, гол ще одного українця, Євгена Клочка, знову врятував господарів майданчику. Більше того – він перевів гру в серію пенальті. Однак, у післяматчевій лотереї щастя все-таки було на боці лідівців. За рахунку 4:4 Селюк влучив у поперечину, а вихованець українського футзалу Максим Воронін, який пробивав після цього, своїм влучним ударом приніс «Лідсельмашу» золоті медалі чемпіонату Білорусі сезону 2017/2018 р. р.

Варто відзначити, що це чемпіонство – четверте для команди з Ліди. До цього «ЛСМ» ставав найкращим клубом країни у 2012, 2015 та 2016 роках.     

«ВРЗ» (Гомель) – «Лідсельмаш» (Ліда) – 4:4 (по пенальті – 4:5)
Голи:
Тодуа (8 – автогол), Рогачов (12, 40), Є. Клочко (46) – Жигалко (5), Лось (25), Себіскверадзе (38, 43)

Попередження: Пінчук (9) – Лось (15)
Рахунок у серії – 0:3

І трохи підсумків чемпіонату Білорусі. Вони стосуються списку бомбардирів. Українець Євген Клочко став найкращим бомбардиром усього етапу плей-оф. На рахунку гравця «ВРЗ» вісім забитих м’ячів. На один гол менше у гравця «Столиці» Михайла Грицини. Трохи відстали від топ-бомбардирів Роман Кордоба («ВітЕн») та Євген Рогачов («ВРЗ»). Загалом же список українців-бомбардирів за підсумками плей-оф чемпіонату Білорусі виглядає так:

Євген Клочко («ВРЗ») – 8 м’ячів;
Михайло Грицина («Столиця») – 7;
Роман Кордоба («ВітЕн») – 5;
Євген Рогачов («ВРЗ») – 5;
Дмитро Клочко («ВітЕн») – 3;
Артем Рось («Лідсельмаш») – 3;
Микола Грицина («Столиця») – 2.

Якщо брати до уваги весь чемпіонат, включаючи і регулярну частину, і етапи плей-оф, то список бомбардирів-українців виглядає так:

Євген Клочко («ВРЗ») – 25;
Євген Рогачов («ВРЗ») – 25;
Віталій Багряк («Граніт») – 24;
Володимир Бобильов («Граніт») – 21;
Михайло Грицина («Столиця») – 21;
Микола Грицина («Столиця») – 20;
Дмитро Іванов («Форте») – 19;
Артем Рось («Лідсельмаш») – 19;
Денис Мазний («УВС-Динамо») – 17;
Олександр Хурсов («Борисов-900» / «Лідсельмаш») – 17.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.