У чемпіонаті Португалії розпочалась півфінальна серія плей-оф. І стартувала вона з поєдинку між командами, які зустрічались на цій стадії торік. Тоді «Брага», несподівано для всіх, вибила «Бенфіку», вийшла у фінал та програла «Спортінгу». Однак, водночас «Брага» тоді своїм виходом до фіналу здобула для себе путівку в Кубок УЄФА. Але тепер «Бенфіка» прагнула реваншу, хоча зробити це, враховуючи той факт, що перша півфінальна гра проходила у Бразі, було дуже складно.

Тим не менш, два голи Тьяго Бріту на початку гри показали очевидне бажання не тільки взяти реванш вже у першому матчі, а і заволодіти ініціативою в цілому. В принципі, ці два швидких голи вплинули на перебіг поєдинку, оскільки господарям майданчику треба було докласти максимум зусиль, щоб відігратись. Однак, єдине, що вдалося зробити гравцям «Браги», так це скоротити рахунок до мінімуму наприкінці першого тайму. Втім, це також мало би дати своєрідний психологічний ефект, адже у Сілвестре та компанії з’явилась надія на «камбек».

Але вже на початку другої половини гри Андре Коельо відновив фору «Бенфіки» у два м’ячі, ускладнивши задачу для «Браги». Звичайно, господарі майданчику не хотіли програвати у першому півфінальному поєдинку та робили все для того, щоб уникнути поразки. Але забити у ворота гостей з Лісабону вони змогли тільки одного разу, і то – за три хвилини до кінця другого тайму. «Орлам» вдалося відстояти мінімальну перевагу на останніх хвилинах зустрічі та перемогти у грі, а заодно – повести у серії.

«Брага» – «Бенфіка» – 2:3
Голи:
Андре Машаду (19), Сілвестрре (37) – Тьяго Бріту (1, 5), Андре Коельо (21)

Попередження: Сілвестре (18) – Кріштіано Маркеш (15)
Рахунок у серії – 0:1

Наступний півфінальний поєдинок між «Брагою» та «Бенфікою» відбудеться 8 червня.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Бенфіка» (Португалія)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.