У чемпіонаті Італії відбувся четвертий матч фінальної серії. Фактично він мав дати відповідь на одне питання: чи буде у серії п’ята гра? А вона могла би бути за однієї умови – якщо переможе «Лупаренсе». В разі перемоги «Аква&Сапоне» на рідному паркеті, то саме Маммарелла та компанія стали би чемпіонами Італії. Тому, не дивно, що у підопічних Тіно Переса була серйозна мотивація завершити фінальне протистояння саме на домашньому майданчику.

Вже на 13-й секунді «Аква&Сапоне» повела в рахунку після стрімкого випаду на ворота Міареллі. Щоправда, змусити голкіпера капітулювати господарям вдалося лише з другої спроби, адже спочатку Міарелі впорався з ударом Жонаса, але проти добивання від Бордіньйона він був безсилим. Цей швидкий гол надав додаткового імпульсу грі, яка пішла на високих швидкостях. Старт гри сміливо можна було віддавати гравцям «Аква&Сапоне», які мали кілька дуже небезпечних нагод для того, щоб збільшити свою перевагу. У ці хвилини у «Лупаренсе» мало що виходило. Однак, коли на 5-й хвилині Оноріо створив момент біля воріт Маммарелли, то «вовки» стали потроху оживати. А вже за кілька хвилин їм вдалося зрівняти рахунок. Це сталося після того, як Хесуліто обігрався з Тобе і вийшов під гострим кутом на ворота Маммарелли – 1:1. Після цього «Лупі» став потроху прибирати ініціативу до своїх рук. І тепер вже «А&С» доводилося більше працювати на оборону. І тільки десь на 15-й хвилині гра трохи вирівнялась. Але навіть по такому ходу подій моменти у воріт обох команд все-таки виникали. Найнебезпечніший, мабуть, все-таки був у «Лупаренсе», коли незадовго до кінця першого тайму Рафінья ледь не змусив Маммареллу капітулювати вдруге.

Початок другого тайму був для «Аква&Сапоне» дуже тривожним. У «Лупаренсе» були три дуже реальні нагоди для того, щоб вийти вперед, але тричі господарям пощастило не пропустити. Такі «дзвіночки» змушували «А&С» діяти більш обережно. Втім, згодом гравці «Лупі» трохи збавили свої оберти. А коли здавалось, що гра перейшла у спокійне русло, Таборда вивів «вовків» уперед. Цей пропущений гол подіяв на «Аква&Сапоне» як електричний струм. Підопічні Тіно Переса почали шукати шляхи до воріт Міареллі. Кілька разів голкіперу «Лупі» доводилося вступати у гру, а десь йому допомагали партнери. Однак, на 34-й хвилині господарям майданчику таки вдалося зрівняти цифри на табло. Відзначився Габріель Ліма.

Остання п’ятихвилинка була дуже напруженою. Будь-яка помилка могла привести до фатальних наслідків для однієї з команд. І в результаті цієї самої помилки припустились господарі. На останній хвилині другого тайму Кальдероллі сфолив на Тобе, за що отримав жовту картку. А вже наступної миті Борха Бланко прямим ударом зі штрафного поцілив у ворота Маммарелли. У відповідь Тіно Перес тут же взяв тайм-аут, після чого «Аква&Сапоне» пішла з п’ятим. Господарі паркету почали тиснути на ворота Міареллі, однак бездоганна гра воротаря «Лупаренсе» та фарт у деяких епізодах допомогли «вовкам» не тільки відстояти мінімальну перемогу, а і перевести фінальну серію у вирішальний, фінальний матч.     

«Аква&Сапоне» – «Лупаренсе» – 2:3
Голи:
Бордіньйон (1), Габріель Ліма (34) – Хесуліто (7), Таборда (29), Борха Бланко (40)

Попередження: Де Олівейра (15), Кальдероллі (40) – Лара (29), Рафінья (32)
Рахунок у серії – 2:2

Вирішальний, п’ятий матч фінальної серії відбудеться 11 червня на майданчику «Лупаренсе».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: divisioneca
lcioa5.it

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.