Італійське видання «TuttoFutsal» повідомляє, що віце-чемпіон Італії, «Лупаренсе», припинив своє існування. Причиною такого кроку стали фінансові проблеми клубу, тому керівництво «вовків» прийняло таке рішення. Нагадаємо, що нещодавно «Лупаренсе» грав у фіналі плей-оф чемпіонату Італії, де лише у п’ятому, вирішальному матчі поступився «Аква&Сапоне». Окрім того, «Лупі», разом з «А&С», мав у наступному сезоні представляти Італію у футзальній Лізі чемпіонів.

Керівництво «вовків» на офіційному сайті «Лупаренсе» заявило про те, що у наступному сезоні клуб зосередиться на розвитку молодіжної футбольної команди.

Зазначимо, що це вже не перший випадок в італійському футзалі. У 2013 році проблеми з фінансами спіткали команду «Марка Футзал», яка на той момент була чемпіоном Італії і навіть приїжджала до Харкова на матчі Кубку УЄФА. Однак, потім у «Марки» виникли згадані вище фінансові труднощі, в результаті чого основні гравці вимушені були знаходити собі нові клуби, а «Марка» догравала сезон, залучаючи до основного складу молодих гравців з «прімавери».

Що стосується «Лупаренсе», то цей клуб є найтитулованішим в італійському футзалі. Він шість разів ставав чемпіоном Італії (більше разів «скудетто» не здобував ніхто), був чотириразовим володарем Кубку Італії та шість разів перемагав у матчі за Суперкубок Італії. Також додамо, що склад «вовків» вже залишили два провідних гравці: капітан команди Умберто Оноріо та один з лідерів «Лупі» – Пабло Таборда. Обидва у наступному сезоні захищатимуть кольори «ІталСервіс Песаро».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Лупаренсе» (Італія)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.