Як вже повідомляв «5х5», переможець Першої ліги, «АРПИ Запоріжжя», у новий сезон входитиме з новим головним тренером – замість Олега Зозулі команду тренуватиме Максим Павлюк. Прес-служба запорізького клубу поцікавилась у президента Едуарда Босенка та нового наставника, з яким настроєм команда готується до дебютного сезону в Екстра-лізі.

Едуард Босенко (президент ФК «АРПІ Запоріжжя»):

– Запоріжжя довгих 11 років не було представлено на футзальній карті України серед елітних ігрових колективів, і цілком природно ми намагаємося підійти до знакової події – повернення в Екстра-лігу, з підвищеною відповідальністю. Було велике коло кандидатів на пост головного тренера. Хотілося внести якісь зміни напередодні старту в Екстра-ліги, змінити схеми підготовки в командній роботі, тобто підійти більш раціонально до майбутнього сезону.

Вирішили зупинити свій вибір на запорізьких хлопцях, тим більше, що у нас організувався хороший тандем фахівців з багатим досвідом – Максим Павлюк і його колишній партнер по декількох командах – Заслужений майстер спорту Владислав Корнєєв. Вийшло дуже автентично для Запорізького регіону в цілому. Цих майстрів своєї справи багато хто знає, у них відмінна репутація і вони дійсно хочуть працювати на благо запорізького футзалу. Саме це стало визначальним фактором.

Хлопці відразу ж прийняли нашу пропозицію, що також важливо. Їх так званий «райдер» був мінімальним і прийнятним. Ми домовилися, що зараз команда перебуває в періоді становлення і всі виникаючі робочі «моменти» будемо намагатися закривати по ходу їх надходження. В принципі, все необхідне для роботи команда зараз має. Природно, певні нюанси будуть виникати, але це звичайний робочий процес. Ми з Едуардом Анатолійовичем Гугніним домовилися, що поступово, до Нового року, ми повинні вийти на певні планові «виробничі потужності».

Тренерський склад з розумінням до цього поставився, тому будемо поступово зміцнюватися і працювати з прицілом на майбутнє.

Постараємося «достукатися» до представників місцевого бізнесу, так як фінансова складова проектів Екстра-ліги суттєво відрізняється від команд класом нижче. У Запоріжжі чимало небайдужих людей до спорту, зокрема до ігрових видів. Ми неодноразово говорили, що багато байдужих, але є представники бізнесу, які могли б нам допомогти. Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться реалізувати задумані плани!

Максим Павлюк (головний тренер ФК «АРПІ Запоріжжя»):

– Пропозиція очолити тренерський штаб команди надійшла від Едуарда Васильовича Босенка. Спочатку в телефонному режимі, а потім зустрілися і обговорили деталі. Над пропозицією не роздумував і відразу ж відповів позитивно. Все-таки, рідне місто. Був би варіант попрацювати в іншому місті, можливо сто раз б подумав.

– Чи стежили за виступом «АРПИ Запоріжжя» в Першій лізі, наскільки цікаво було за командою спостерігати зі сторони?
– Звичайно, намагався стежити. Був на деяких домашніх іграх, зараз переглядаю матчі в запису. Спостерігав за розвитком подій з інтересом, адже давно в місті не було команд з професіональним рівнем. Але Перша ліга – це одне, а Екстра-ліга – зовсім інший рівень. Попереду в нас багато роботи!

– Чи є сили, бажання і, головне, психологічна готовність долати з новим колективом період становлення? Прем’єрні сезони не завжди приносять бажаний результат…
– Ви правильно сказали, не завжди. Але будемо працювати з потрійною енергією, щоб все вийшло. Щодо сил і бажання, то я б ніколи не наважився взяти на себе відповідальність, яка мені не по плечу. Сезон все покаже (усміхається). Зараз, наприклад, є деякі питання по комплектації команди. Працюємо, не покладаючи рук.

– Чи вдалося вже оцінити командний мікроклімат?
– Поки про це ще рано говорити. Все покаже передсезонний збір і подальші ігри.

– У вашому кар’єрному досьє значаться позначки тривалої співпраці з командами декількох країн, ви не раз приміряли нагороди престижних національних турнірів. На що налаштовуєте хлопців спочатку?
– Головне, не боятися роботи. Всі живі люди, і всі колись щось в цьому житті починали з нуля. У нас є хороший кістяк перевірених гравців, зацікавлене ​​керівництво, є вдячний уболівальник. Причому, публіка у нас дуже привітна і чуйна. Роботи попереду багато. Будемо починати з загальнофізичної підготовки, потім у міру комплектації формувати четвірки. Все за схемою (усміхається). Нічого нового і надприродного. Однак, повторюся, доведеться «пахати» всім. І багато!

За матеріалами прес-служби ФК «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.