Як відомо, на початку липня відбулось жеребкування Основного раунду футзальної Ліги чемпіонів, де гратиме херсонський «Продексім». Нагадаємо, що за підсумками цього жеребкування «мельники» потрапили до групи 2, де гратимуть сербський «Економац», чеський «ЕРА-ПАК» та чинний володар Кубку УЄФА – іспанський «Мовістар Інтер». Всі поєдинки цієї групи проходитимуть у сербському Крагуєваці. А сьогодні став відомий календар матчів херсонців на цій стадії Ліги чемпіонів.

3 жовтня.
«Мовістар Інтер» (Іспанія) – «ПРОДЕКСІМ» (УКРАЇНА)

4 жовтня.
«Економац» (Сербія) – «ПРОДЕКСІМ» (УКРАЇНА)  

6 жовтня.
«ПРОДЕКСІМ» (УКРАЇНА) – «ЕРА-ПАК» (Чехія)

«5х5» вдалося додзвонитись до асистента головного тренера «мельників» Ігоря Москвичова та поспілкуватися з ним щодо календаря матчів Основного раунду.

– Про календар та про суперників можу сказати, що у нас все практично повторюється з минулорічним Основним раундом Ліги чемпіонів. Хіба що «ЕРА-ПАК», як на мене, є більш сильним за «Нікарс». А так – майже все ідентично. – одразу охарактеризував календар «Продексіму» Ігор Євгенович.

– Перший матч – і одразу проти чинного володаря Кубку УЄФА. Як тренерський штаб буде налаштовувати своїх підопічних на гру проти такого суперника, і чи вдасться уникнути мандражу?
– Наш головний тренер, Жоао Карлос Барбоза, знає, як готуватись до поєдинків з таким суперником, і підготовка вже йде. Щоправда, мабуть, при цьому в нас, можливо, буде один мінус у підготовці, але наразі не буду про це розповсюджуватись. Однак, водночас відзначу, що зіграти проти такої команди, як «Мовістар Інтер» – це дуже почесно. Ми давно хотіли зіграти з цією командою, і ось наше бажання здійсниться.

– «Продексім» знову гратиме з «Економацем», і знову – у Сербії. Чи дасться взнаки минулорічний досвід протистояння з цією командою? І чи готові тепер «мельники» грати не тільки проти «Економаца», а й проти його вболівальників?
– Якщо чесно, хотілося б грати не у Сербії, а в іншій країні, з іншими командами. Але жереб знову визначив дя нас у якості суперника «Економац». Тому, будемо грати проти чемпіонів Сербії, ми готові протистояти як «Економацу», так і його вболівальникам.

– Третім суперником «Продексіму» в рамках Основного раунду буде чеський «ЕРА-ПАК». Команда, яка багато років грає майже однім і тим же складом. У той же час у «Продексімі» відбулось оновлення складу. Враховуючи ці обставини, у кого в цій грі може бути перевага?
– З одного боку – коли команда зіграна та багато років грає одним складом – це добре. Але з іншого боку – я вважаю, що і у нас є свої сильні сторони. Ми для того і запрошували молодих гравців з «Урагану», щоб підсилити нашу команду. Тому, ми спробуємо скористатися своїми сильними сторонами.

– У минулому році «Продексім» за підсумками Основного раунду посів у своїй групі третє місце та вийшов до Елітного раунду. Чи по силах херсонській команді посісти як мінімум другу сходинку?
– Я вважаю, що у нашій групі всі команди є рівними, за винятком «Мовістар Інтера». Думаю, якщо ми спробуємо зіграти у свою гру з «Економацем» та «ЕРА-ПАКом» та здобути перемоги, то такий результат є цілком реальним. Тим більше, досвід ігор на такому рівні у нашої команди вже є.   

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.