Екс-гравець львівської «Енергії» Віталій Багряк, який минулого сезону грав у чемпіонаті Білорусі, наразі виступає у чемпіонаті Львова за «Галицьку здобу». У інтерв’ю сайту Vorobus.com він розповів про свої враження від ігор за «пекарів», а також поділився думками про чемпіонати України та Білорусі.  

– Віталіє, поки в українському футзалі міжсезоння, ти не втрачаєш форму та граєш за аматорську «Галицьку здобу». Як почуваєш себе у цій команді?
– Вітаю, почуваю себе комфортно. В команді грають всі мої друзі, і в нас чудовий колектив, який прагне перемагати в кожному поєдинку.

– У «Галицької здоби» наразі непоганий склад, який міг би заявити про себе і на всеукраїнському рівні. Згоден з цим?
– Щоб заявити про себе на всеукраїнських змаганнях, потрібно, аби був повноцінний тренувальний процес, ще 3-4 виконавці високого рівня та фінансовий стимул. Як не крути, а без нього футболістам ніяк.

– Як тобі рівень львівського аматорського футзалу?
– Аматорський футзал Львова поступово виходить на новий рівень. Це можна побачити за новими, потужними командами, де зібрані хороші гравці. Відомо, що рівень футзалу росте тоді, коли є висококласні, досвідченні футзалісти, а також юні таланти, які хочуть досягти максимальних цілей в аматорському футзалі і потрапити у команди професіоналів.

– Цього сезону за звання найкращої команди Львівської області претендують дві команди, як тобі цьогорічний формат змагань під егідою Асоціації футзалу Львівщини?
– Так, справді, дві команди претендують на чемпіонство. Ігри другого етапу першої п’ятірки команд покажуть, хто є хто! Формат новий, цікавий, який змушує команди боротись у кожному матчі.

– Після приходу в «Галицьку здобу» ти часто забиваєш хет-трик, як це тобі вдається?
– За рахунок партнерів, майстерності та везіння я і забиваю голи, але не більше трьох м‘ячів, тому що в нас у команді є тренер-голеадор Сергій Тригубець, який має забити більше за всіх, і без пента-трику не сходить з поля (сміється).

– Наразі команди Екстра-ліги поступово виходять з відпусток. Чи є варіант, що у новому сезоні ми побачимо тебе в одній з команд Екстра-ліги?
– Швидше за все, ні, хоча все можливо…

– Давай поки згадаємо минулий сезон, який ти провів у чемпіонаті Білорусі. Як ти можеш його оцінити, перш за все, для себе?
– Особисто для себе сезон назву вдалим, на 4 з плюсом! Зігравши 31 гру без серйозних травм (окрім останньої гри), став найкращим бомбардиром команди із 24-ма забитими м’ячами і шостим у чемпіонаті.

– Чого не вистачило «Граніту» для того, щоб поборотися за медалі?
– У команді «Граніт» основна ціль була потрапити в топ-8 кращих, а потім вже поборотись за вихід у півфінал. Проте, команда «ВРЗ» – одна з найсильніших в Білорусі як і по складу, так і по грі, де зібрані найсильніші українці (Рогачов, Євген Клочко, Григор‘єв, Дегтяренко) і місцеві футзалісти збірної Білорусі.

– Трійка призерів виглядає логічно, чи ти очікував чогось іншого?
– Так, погоджуюсь, все логічно. Лише шкода «ВітЕн», який не зміг зачепитися за медалі. Але, у них є Кубок країни. Тому, все закономірно!

– Як відомо, у майже в усіх командах чемпіонату Білорусі грають українці. З ким з наших легіонерів спілкувався частіше за всіх?
– Найчастіше спілкувався з Кордобою з «ВітЕна» і братами Грицинами з «Столиці».

– У наступному сезоні чемпіонату Білорусі буде змінений ліміт на легіонерів. Чи може це призвести до того, що українські гравці почнуть повертатись додому?
– Я так не вважаю. Є інші країни, де клуби фінансово спроможні утримувати українських футзалістів. Поки в Україні не буде фінансової стабільності в клубах, гравці додому повертатись не будуть!

– Давай перейдемо до чемпіонату України, за яким ти, вочевидь, також слідкував. «Продексім» знову став чемпіоном, «Енергія» – знову друга. Все закономірно?
– Я ретельно стежив за Екстра-лігою. Закономірно те, що ці дві команди пробились у фінал. Якщо минулого сезону «Енергія» випустила чемпіонство з рук, то цього сезону «Продексім» за рахунок досвідченого тренера, якісних легіонерів і маленької симпатії «людей у чорному» були сильніші на 2%! 51/49 %.

– «Титан» тебе здивував своїм «бронзовим» результатом?
– «Титан» – це команда з характером, який присвоїв їй тренер Дмитро Камеко. Завдяки йому команда і взяла бронзу. А «ХІТ» другий рік поспіль не витримує кінцівку чемпіонату.

– Мабуть, найбільше за всіх розчарував «Ураган», який зараз проводить кадрову чистку. Чого, на твій погляд, не вистачало «Урагану» у минулому сезоні?
– Так «Ураган» здивував. Настільки слабко вони провели регулярний чемпіонат, і настільки сильно зіграли ігри плей-оф проти «ХІТа». На мою думку, не вистачило стабільності та везіння. Але, знаючи тренера Максима Павленка, він вміє і знає як досягти вершин у футзалі. Тому, краще зробити крок назад, а потім два вперед.

– Екстра-ліга поповнилась дебютантом – переможцем Першої ліги «АРПІ Запоріжжя». Чи здатні запоріжці попсувати нерви фаворитам?
– «АРПІ» – боєздатна команда, яка при правильному підході та підготовці до справи наробить галасу в Екстра лізі.

– Що можеш сказати про цьогорічний формат Екстра-ліги?
– На мою думку, він кращий чим минулий. Кожен тур буде інтригуючим як і боротьба за шістку. У другому етапі ж кожна гра буде на вагу «золота».

– Які твої прогнози на новий сезон Екстра-ліги?
– Моя точка зору така, що чемпіоном має стати «Ураган», а «Енергія» має здобути Кубок України!

За матеріалами сайту Vorobus.com

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.