Перед тим, як писати анонс до першого матчу чоловічої студентської збірної України, чомусь одразу згадується асоціація з легендарним віршем видатного українського письменника Івана Франка «Тричі з’явлалася мені любов». Чому така асоціація? Тому що наша збірна тричі ставала чемпіонів світу серед студентів – у 1998, 2004 та 2012 роках. Хотілося б, щоб це покоління студентської збірної України змогло замахнутись на четвертий титул. Тим більше, що в душах у багатьох українських вболівальників досі існує неприємний осад від підсумкового дев’ятого місця на студентському «мундіалі» 2014 року в Іспанії. Той турнір, до речі, був першим для наставника нашої збірної Олександра Косенка у якості керманича «синьо-жовтих». Тому, в нас, як то кажуть, є свої «рахунки» зі студЧС, особливо якщо врахувати той факт, що у Бразилії два роки тому українці не брали участь.  

Звичайно, після того дев’ятого місця чотирирічної давнини українські вболівальники мають право чекати від «синьо-жовтих» такого результату, який би був бодай трохи кращим. І нашим футзалістам треба почати виправдовувати наші сподівання вже у стартовому поєдинку проти Німеччини. Тим більше, якщо знову ж таки провести паралелі з 2014 роком, то тоді, в Антекері, українцям вдалося перемогти «бундесманшафт». Тоді ситуація складалась наступним чином. І українці, і німці програли два своїх стартових поєдинки у групі – Бразилії та Ірану відповідно. І тоді, щоб не посісти останнє місце, підопічним Олександра Косенка треба було тільки перемагати. Вони це і зробили – виграли з рахунком 4:2. Голи у нашої команди тоді забивали Петро Шотурма, Тарас Королишин, Євген Клочко та Віталій Дзюба. І автор цього матеріалу переконаний, що той склад цілком реально міг претендувати на щось більше, ніж підсумкове дев’яте місце. До речі, один гравець з того складу студентської збірної зразка 2014 року і зараз є в команді. Це Віталій Дзюба. І він, можливо, поділиться досвідом зі своїми нинішніми партнерами.

За всіма розкладами збірна України має бути фаворитом у грі з німцями. Однак, останнім часом футзал у Німеччині поступово починає набирати обертів. І ставлення до розвитку футзалу в цій країні відповідне. А якщо студентська збірна Німеччини ще й непогано виступить в Алмати, то це стане ще одним поштовхом для розвитку та популяризації цього виду спорту в цій країні. А ми всі чудово знаємо, як у Німеччині ставляться до спорту. Тому, висновки робіть самі. Втім, це не має завадити підопічним Олександра Косенка виконати поставлене завдання та здобуті три очки. Все-таки, хочеться у майбутнє нашої команди на цьому студентському «мундіалі» з оптимізмом.

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Група «С»
Німеччина – УКРАЇНА
19 серпня. «Алмати Арена» – 19.00.

ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: «QazSport»

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.