До 2018 року на чемпіонатах світу серед студентів честь України захищала тільки чоловіча збірна. А тепер настала черга дебютувати на такому рівні і у нашої жіночої збірної. І цей дебют відбудеться у поєдинку зі збірною Польщі. Тому, хочеться, щоб наша команда зробила цей перший крок на студентському «мундіалі» вдало.

З одного боку – нам, як футзальним вболівальникам, хотілося б побачити, перш за все, хороший результат від нашої команди. А саме – перемогу. І це – логічно. Але з іншого боку – спочатку треба подивитись на гру «синьо-жовтих» саме на такому рівні. Це, перш за все, перевірка найближчого резерву, адже у складі команди Олега Шайтанова є не тільки ті футзалістки, які вже встигли пограти за національну збірну України, а і ті, хто подібного досвіду ще не має. І тут багато що буде залежати від лідерів нашої команди, які мають сказати своє вагоме слово. Все це ми можемо наглядно побачити вже у грі з полячками. А вже потім будемо робити висновки.

Хтось може сказати, що цей чемпіонат світу серед студентів буде генеральною репетицією для нашої команди перед вересневими домашніми відбірковими поєдинками жіночого Євро-2019. Але тут ми все-таки зробимо дві поправки. Поправка перша – все-таки, це різні турніри, і на них буде своя стратегія. І за своєю важливістю відбір на Євро, мабуть, все-таки буде важливішим. Але ж ніхто не буде проти хорошого результату і від студентської жіночої збірної, чи не так? Поправка друга. Вона відноситься до попереднього абзацу щодо складу команди. Так, деякі наші «збірниці» зіграють і в Алмати на студЧС, і в Черкасах під час відбору на Євро. Але щось підказує, що в Черкасах склад нашої збірної буде більш бойовим та оптимальним.

Що можна сказати про збірну Польщі? В принципі, можна згадати товариські матчі між національними збірними між збірними України та Польщі. Про них ми згадаємо трохи детальніше перед тим, як «синьо-жовті» зіграють з «Кадрою» 6 вересня у Черкасах. Але зараз можна сказати одне. Польська команда – дуже швидка та вміє використовувати свої моменти. Принаймні, такою була національна жіноча збірна Поьщі. І якщо студентська  «Кадра» гратиме в такий же футзал, то з цією командою підопічним Олега Шайтанова однозначно легко не буде. Тому, вочевидь, нам треба готуватись до того, що так просто полячки очки не віддадуть – вони будуть боротися за них до кінця.

І наостанок – пропонуємо Вашій увазі склад наших суперниць.

Воротарі: Клаудія Цюпа («Гол Честохова»), Домініка Девічка («AZS UAM», Познань). Польові гравці: Лаура Чудзінська, Сандра Ліхтенштейн (обидві – «AZS UAM», Познань), Кінга Ейзель («Ролнік», Глоговек), Патріція Фалборська, Юстина Войчик (обидві – «Гол Честохова»), Магдалена Книсак, Катаржина Влодарчик (обидві – «AZS UJ», Краков), Александра Лізонь («РОВ», Рибнік), Малгожата Ладняк («Котвіца», Корнік), Моніка Васіл, Марта Вітонь (обидві – «AZS AWF», Варшава).   

Чемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група «А».
УКРАЇНА – Польща
19 серпня. Казахстан. Алмати. «Халик Арена» – 13.00  

ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: «QazSport»

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.