Чи можна назвати поєдинок між жіночими студентськими збірними України та Канади одним з центральних у програмі другого ігрового дня чемпіонату світу серед студентів? Мабуть, так. Все-таки, зустрічаються команди, які напередодні здобули перемоги, обігравши Польщу та Ізраїль відповідно. І саме ці дві збірні зараз очолюють турнірну таблицю групи «А». Тож, перемога дозволить одній з команд стати одноосібним лідером групи. Так що, обом збірним буде, за що боротися.

Перемога у стартовому поєдинку турніру над збірною Польщі, безумовно, додасть сил підопічним Олега Шайтанова. І, якщо чесно, є хороше підґрунтя для того, щоб «синьо-жовті» здобули другу перемогу поспіль. Все-таки, на боці української збірної є багато факторів, які вказують на те, що саме наша команда буде фаворитом зустрічі. По-перше – це рівень наших футзалісток. Так, у цьому складі немає наших топ-гравців – таких, як Юлія Форсюк, Юлія Тітова, Ірина Бавзенюк тощо. Але водночас у цієї збірної є свої лідери, свій стиль, свій характер. І це підопічні Олега Шайтанова продемонстрували в матчі зі збірною Польщі, яку ми, відверто кажучи, не мали права недооцінювати. По-друге – це тактична підкованість наших футзалісток. Це вони теж показали у грі з «Кадрою», особливо коли виходили дуже класні комбінації, які призводили до голів у порота польської збірної. До того ж, наші дівчата показали, що можуть грати і по рахунку. І це може бути ще одним козирем у грі з канадками.

Що можна сказати про канадську збірну? Так, вона напередодні обіграла збірну Ізраїлю з рахунком 5:2. Але, при всій повазі до представниць Країни Кленового Листа, навряд чи вони будуть претендентками на вихід з групи та боротьбу за медалі. «Свої» очки вони візьмуть, але навряд чи зможуть щось протиставити фаворитам, до числа яких ми відносимо і збірну України. Тож, будемо чекати, що наші прогнози виправдаються.  

Чемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група «А»
Канада – УКРАЇНА
20 серпня. «Халик Арена» – 13.00.

ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: NSL.kz

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.