Так вже сталося, що чоловіча та жіноча студентські збірні України гратимуть паралельно. Однак, це не означає, що в такому разі ми розділимо свої симпатії. Ми будемо вболівати за обидві наші команди. Зокрема і за чоловічу, в якої ситуація після першого ігрового дня майже ідентична до тієї, яка склалася у жіночої команди.

Підопічним Олександра Косенка так само доведеться грати у матчі лідерів групи. І перемога може забезпечити вихід з групи. Але такі ж самі сподівання мають і футзалісти збірної Таїланду. Тому, можна одразу спрогнозувати, що на «синьо-жовтих» чекає дуже важкий поєдинок. Тим більше, що таїландці напередодні обіграли хорватів з рахунком 6:2. Чи можна вважати цей результат сенсаційним? Мабуть, ні. Але його можна вважати трохи несподіваним. Все-таки, від хорватської збірної очікували трохи більшого. Однак, з іншого боку – тут немає нічого дивного. Футзал у Таїланді зараз дуже сильно розвивається. Варто лише згадати, що минулого року чемпіон цієї країни, «Блювейв Чонбурі», став переможцем клубного чемпіонату Азії (щоправда, нещодавно він вже позбавився свого титулу), і наприкінці серпня зіграє у Міжконтинентального Кубку. Тому, рівень футзалу в Таїланді дійсно серйозний. І не дивно, що студентська збірна цієї країни розцінюється як один претендентів на медалі.

Втім, у збірної України є все для того, щоб спростувати це ствердження. Перемогу над збірною Німеччини, при всій повазі до «бундесманшафт», можна вважати розігрівом. А от зараз, якщо ця студентська збірна дійсно розраховує на те, щоб стати або призером, або переможцем студЧС, то вона має вмикати повні оберти. І немає сумнівів у тому, що підопічні Олександра Косенка сповнені бажання потрапити у плей-оф з першого місця. Але якщо брати до уваги конкретний поєдинок, то, можливо, плей-оф для наших хлопців розпочинається вже зараз.

Чемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група «А»
УКРАЇНА – Таїланд
20 серпня. «Алмати Арена» – 13.00.

ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: FISU TV

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.