Мабуть, після першого тайму ніхто не очікував, що поєдинок чоловічої студентської збірної України проти поляків буде таким валідольним. Втім, добре те, що добре закінчується.

А все для українців починалось дуже добре. Вже на 2-й хвилині Дзюба відкрив рахунок ударом зі штрафного. А вже до середини першого тайму рахунок був 3:0 на користь українців. Спочатку класно зіграла зв’язка колишніх «соколят» Педяш – Лисенко. А потім дальній удар Пелеха став результативним. Після того, як рахунок став близьким до розгромного, підопічні Олександра Косенка стали більше грати за рахунком, при цьому контролюючи гру. Та й по грі не було видно, за рахунок чого поляки могли би відновити інтригу в поєдинку. Тому, станом на кінець першого тайму майже ні в кого не було сумнівів у тому, що збірна України пройде далі.

Ще більшими шанси на прохід України до 1/2 фіналу стали після того, як на 25-й хвилині Пелех зробив дубль та довів рахунок до 4:0. І тільки після того поляки почали приходити в себе. Їм вдалося відквитати два м’ячі та майже відновити інтригу в матчі. Розуміючи, що все ще можна буде повернути, «Кадра» почала більше грати з п’ятим. І скоро польській команді вдалося скоротити рахунок до мінімуму – 4:3. Напруження зростало, поляки при першій же можливості намагались грати з п’ятим польовим, аби зрівняти рахунок. Однак, забити цей рятівний гол польській команді не вдавалось. Натомість, на 37-й хвилині Цілик скористався помилкою поляків та забив гол, який трохи зняв напругу в поєдинку. Саме цей гол і вивів збірну України до півфіналу. Хоча у той час, який залишався до кінця основного часу поляки продовжували шукати щастя у воріт Бірова, граючи з п’ятим. Однак, фінальна сирена зафіксувала вихід збірної України у 1/2 фіналу.  

Тепер збірна України зустрінеться у півфіналі зі збірною Росії, яка обіграла Чехію з рахунком 6:2.   

Україна – Польща5:3
Голи:
Дзюба (2), Лисенко (9), Пелех (10, 25), Цілик (37) – Бартечка (26), Щипінскі (28, 32)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.