«Бронзовий» фінал у чоловіків розпочався з атак збірної України, і практично перша акцентована атака «синьо-жовтих» могли призвести до голу, однак Педяшу забракло влучості. Цей небезпечний момент задав тон усій грі в першому таймі. Після згаданого епізоду українці взяли гру під свій контроль.  Фактично протягом усього першого тайму підопічні Олександра Косенка володіли ігровою та територіальною перевагою, шукали можливості для взяття воріт португальської збірної. Однак, вдалося це зробити лише після екватору першого тайму, коли хороший та результативний дальній удар вдався Радевичу. Після цього українці і надалі шукали можливості для того, щоб збільшити свою перевагу, однак реалізація гольових можливостей залишала бажати кращого. Хоча варто також додати, що піренейці також змогли створити кілька моментів у воріт Бірова. Однак, наш голкіпер тримав свої володіння у недоторканості.

На початку другого тайму здалося, що португальці трохи посміливішали. Принаймні, вони почали трохи активніше йти на половину майданчику збірної України. «Синьо-жовтим», натомість, знадобився деякий час, щоб знову перевести гру в потрібне русло. Це їм, врешті-решт, вдалося. Тільки на табло «Алмати Арени», як і раніше, майоріли цифри 1:0. І тільки на 34-й хвилині Радевич збільшив перевагу нашої команди, а заодно і оформив дубль. Після цього португальці поступово почали переходити на гру вп’ятьох. І вони могли кілька разів поплатитися за це. Зрештою, м’яч таки опинився втретє у воротах португальців. Це Біров одночасно з сиреною влучив у порожню «рамку» та підбив підсумок матчу – 3:0 на користь чоловічої студентської збірної України, яка стала чотириразовим бронзовим призером чемпіонатів світу серед студентів.

Україна – Португалія – 3:0
Голи:
Радевич (11, 34), Біров (40)

Склад збірної України: Біров – Цілик, Педяш, Дзюба, Малишко – Радевич, Легендзевич, Микитюк, Пелех – Лисенко, Ковальчук.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.