У якості передмови до фінального поєдинку чемпіонату світу серед студентів між жіночими збірними України та Росії чомусь хочеться одразу згадати слова з пісні гурту «Тінь Сонця» «Громом і вогнем»: «За свободу свою вставай до бою!». Ось і нашим дівчатам треба «вставати до бою», адже фінал є фінал, і коли є можливість завоювати золоті медалі, то нею треба скористатись. Тим більше, що звання чемпіона світу серед студентів знаходиться дуже близько. Погодьтесь, було би дуже класно, якби команда, яка є дебютантом студентського «мундіалю», одразу взяла «золото», чи не так?

Однак, спочатку треба здолати дуже непростого суперника, яким є збірна Росії. Про всі спортивні та неспортивні аспекти цього протистояння ми вже розповідали, коли збірні України та Росії зустрічались у рамках групового етапу. Тоді підопічні Олега Шайтанова виграли з рахунком 2:1 завдяки дублю Юлії Дударчук. Але водночас нашим дівчатам доводилось дуже часто грати на оборону. Однак, «синьо-жовті» вистояли та здобули перемогу, яка фактично вивела нашу команду на перше місце у групі «А». Звичайно, росіянки цю поразку не забули та прагнутимуть взяти реванш. Тому, нам треба приготуватись до того, що, можливо, і цього разу «синьо-жовтим» доведеться грати другим номером та розраховувати на вдалі контратаки. Також треба сподіватись на вдалу гру наших воротарів – або Цикаленко, або Романюк. Ці складові можуть допомогти нашій команді здобути перемогу.

Однак, водночас є певний привід для тривоги. У півфінальному поєдинку зі збірною Франції склалося таке враження, що наші дівчата вже трохи підсіли фізично, і у них накопичилась втома. В принципі, це можна пояснити тільки відсутністю досвіду участі у саме таких серйозних змаганнях. Але тут же варто зазначимо, що у нашої команди (втім, як і у російської) перед вирішальним поєдинком був день відпочинку. Тобто, обидві команди-фіналістки мають підійти до цього двобою більш свіжими.

З одного боку – жіноча студентська збірна України вже встановила вагоме досягнення, вийшовши до фіналу студЧС у якості дебютанта. Тому, тут в разі поразки жодних претензій до команди Олега Шайтанова не має бути. Але з іншого боку – такою можливістю здобути титул чемпіона світу серед студентів треба скористатись. І саме цього ми бажаємо нашій збірній.

Чемпіонат світу серед студентів. Жінки. Фінал.
Україна – Росія

26 серпня 2018 року. Казахстан. Алмати. «Алмати Арена» – 11.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: FISU TV

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.