Хотілося б побачити нашу чоловічу студентську збірну у фіналі чемпіонату світу серед студентів. Однак, на жаль, не судилося. Тому, тепер доведеться сподіватись на те, що підопічні Олександра Косенка зможуть довести, що спроможні здобути бодай би бронзовий комплект нагород. Хоча суперник у «синьо-жовтих» буде з розряду тих, хто міг би зіграти у фіналі. Це – збірна Португалії, яка, мабуть, трохи несподівано поступилася своїм правом зіграти у вирішальному матчі чемпіонату господарям змагань, збірній Казахстану.

Можливо, той факт, що наша збірна гратиме за третє місце саме з португальцями, для когось і стане несподіванкою, адже, мабуть, багать хто з любителів футзалу бачив суперником «синьо-жовтих» по «бронзовому» фіналу збірну Казахстану. Але тут вже суперників обирати не доводиться. І не факт, що з тим же Казахстаном, який гратиме у фіналі, було б легше. Тому, треба грати за «бронзу» – зіграємо. З португальцями – зіграємо. І будемо сподіватись, що у цьому протистоянні Фортуна все-таки усміхнеться нашій збірній.

В разі перемоги це буде вже четверта «борнза» збірної України на студентських «мундіалях». До цього «синьо-жовті» завойовували третє місце у 1996, 2002 та 2006 роках. Найцікавіше те, що у 1996 році українці у матчі за «бронзу» переграли саме португальців. Взагалі піренейцям не дуже щастить у «бронзових» фіналах. З чотирьох подібних поєдинків португальці виграли один – у 2012 році обіграли Таїланд. До речі, чемпіоном світу тоді стала збірна України, яка у півфіналі мінімально, з рахунком 1:0, здолала саме «червоно-зелених». Таким чином, українці тоді взяли своєрідний реванш за розгромну поразку від Португалії у фіналі студЧС-2008. Тоді наші футзалісти програли з рахунком 1:5.

Ось така цікава статистика та історія взаємостосунків чоловічих студентських збірних України та Португалії. Судячи з неї, можна стверджувати, що в деяких аспектах перевага на боці саме української збірної. Але все одно доля бронзових медалей визначиться на майданчику «Алмати Арени».

Чемпіонат світу серед студентів. Чоловіки. Матч за третє місце.
Україна – Португалія

26 серпня 2018 року. Казахстан. Алмати. «Алмати Арена» – 9.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: FISU TV

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.