Відоме прислів’я каже: «Ворога треба знати в обличчя». У нашому контексті – майбутнього суперника. Як відомо, минулого тижня жіноча збірна Білорусі у рамках Попереднього раунду чемпіонату Європи серед жінок посіла перше місце у групі «С», і тепер вона зіграє в Основному раунді проти збірних України, Угорщини та Казахстану. «5х5» вдалося поспілкуватися з лідером білоруської збірної Марією Буйко, яка в ексклюзивному інтерв’ю розповіла про поєдинки Попереднього раунду та очікування від Основного раунду жіночого Євро.

– Маріє, перш за все, дозволь тебе привітати з виходом збірної Білорусі до Основного етапу чемпіонату Європи. Що відчуваєш ти зараз після цього успіху?
– Спасибі, гордість, що за такий короткий час наша дружна білоруська банда примудрилася зігратися і гідно пройти в наступний раунд.

– У вас суперниками були збірні Вірменії та Молдови. З ким із них легше було грати?
– Чесно, я вважаю, що збірна Вірменія була найслабшою в нашій групі, але вони молодці, відібрали очки у Молдови.

– Тобто, їх перемогу можна вважати головною сенсацією вашої групи?
– Ну, не те, щоб сенсацією, але такою, що запам’ятовується – це однозначно.

– Збірна Білорусі зіграла два товариські матчі з Молдовою, а потім вже і в рамках Попереднього раунду чемпіонату Європи. Встигли за цей час вивчити молдаванок?
– Звичайно, ми переглядали наші ігри і вивчали суперника, були відпрацьовані всі їхні стандарти. По грі у нас, звичайно, рахунок 3:3, але я абсолютно не відчуваю програшу, а навпаки. Напевно, тому, що ми проходимо далі, а не вони.

– Якщо повертатися до останнього протистояння з Молдовою, то чого не вистачало збірної Білорусі, щоб утримати перемогу?
– Мені здається, у нас був якийсь сумбур, треба було просто заспокоїться і продовжувати грати. Останній гол пропустили непотрібний абсолютно. Мабуть, дівчата догравали на ноті радості та трошки розслабилися.

– Скоро збірна Білорусі буде грати вже в рамках Основного раунду чемпіонату Європи проти збірних України, Казахстану та Угорщини. Що можеш сказати про суперників?
– Суперники дійсно дуже сильні, я б навіть сказала – більш професіональніші, ніж у нашому минулому відборі. Але ми так само будемо намагатися опрацювати всі слабкі та сильні сторони команд суперниць і зробимо все можливе, щоб бути у «Фіналі чотирьох». 

– Матчі Основного раунду будуть проходити в Україні. Які у тебе асоціації з українським жіночим футзалом?
– Ми грали на турнірі з дівчатами з України, тому уявлення про них маю. Дуже професіональний підхід у них до футзалу, в клубах серйозно готуються до ігор, а збірна складається з числа досвідчених футзалісток. Якщо у нас є дівчатка з великого футболу, то у них виключно футзалістки.

– Україна – явний фаворит групи?
– Я так не вважаю.

– Тобто, Білорусь може піднести сюрприз?
– Так, як і будь-яка інша команда у групі.

– І наостанок – побажання від Марії Буйко читачам «5х5» і українським любителям футзалу.
– Любить те, що робите і робіть те, що любите.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Олег БІЛСАГАЄВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.