Назарій Цимбаляк є одним з найдосвідченіших гравців «Галицької Здоби». Наразі він є одним з ключових гравців «червоно-жовтих» та допомагає їм боротися за звання найкращої команди Львова та області. Про останні матчі «Здоби» та думки щодо них, а також про її перспективи щодо виступів у чемпіонаті України з Назарієм Цимбаляком поспілкувалась прес-служба клубу.  

– Назаре, перш за все вітаю Вас та «Галицьку здобу» з перемогою над «Бастіоном». По «гарячих» слідах, що вдалося в цій грі, над чим, навпаки, треба ще працювати?
– Дякую за привітання. По матчу з «Бастіоном» можу сказати, що він був цікавим. Ми поміняли страгетію гри та діяли більше від оборони. Тому, можливо, він був не таким цікавим, як завжди, через малу кількість моментів. Права на помилку ми вже не маємо. Повертаючись до аналізу гри, нам ще є, над чим працювати, особливо це стосується оборони. Ми багато забиваємо, але й багато пропускаємо.

– Після поразки у першому колі від «Бастіону» та згодом від «Максимусу» склалося таке враження, ніби команда перебуває у психологічній ямі, підтвердіть або ж спростуйте це?
– Я би не сказав, що ми потрапили в яму. Прикро, що загубили очки, але на те він і є футзал, передбачити все наперед неможливо. У грі з «Бастіоном» розслабились, і суперник переграв нас повністю, особливо в емоційному плані. Вони вийшли на майданчик і показали, що у футзалі не можна розслаблятись, а треба виходити та доводити свою силу. Щодо гри проти «Максимусу», то грали наче добре, але забили на один гол менше, допустили занадто багато дитячих помилок в обороні і, в підсумку, програли. У таких іграх треба демонструвати все, на що ти здатен, аби досягати позитивного результату. Ще є час та матчі, аби все виправити. Будемо намагатися робити все можливе, щоб захистити чемпіонський титул.

– Після кількох років домінування «Галицької здоби» у чемпіонаті Львівської області у Вас з’явився серйозний конкурент – «Максимус». Які враження залишаються від цього чемпіонату?
– «Галицька здоба» багато чого досягла за останні роки, але не сказав би, що всі титули далися нам легко. Щодо конкуренції з «Максимусом», добре, що є команда, яка з нами змагається і показує хороші результати. Завдяки цьому й чемпіонат виглядає цікавим, всі ігри напружені та не є простими для кожної з команд. Це вже великий плюс як для команд, так і для глядачів. Без сумніву, літній чемпіонат справляє лише позитивне враження.

– На даний момент відставання від «Максимусу» складає три очки, чи є ще у «Галицької здоби» шанси на чемпіонство?
– Шанси є, найголовніше вірити в свої сили.

– На днях у чемпіонаті «Знесіння» «Галицька здоба» зайняла 2-е місце, а Вас визнали найкращим гравцем. Які враження залишилися від цих змагань, і чого не вистачило «пекарям», щоб виграти чемпіонство?
– На «Знесінні» граємо не вперше, дякую організаторам за їх роботу. Так, ми не виграли чемпіонат і треба зробити правильні висновки з цього. Поступилися хорошій команді – «Княжому ринку», який показав, як треба перемагати у фактично всіх поєдинках. Те, що мене визнали найкращим гравцем, стало приємною несподіванкою. Хоча, якщо чесно, приз краще би проміняв на перше місце в чемпіонаті.

– Ви встигли пограти як у Вищій лізі України, так і в багатьох чемпіонатах не лише Львова. Ваша точка зору, чи доросла вже «Галицька здоба» до змагань, якщо не Першої, то Другої ліг? Якщо так, то що потрібно для того, щоб команда успішно виступала на цьому рівні?
– Наша команда має хороших виконавців, але вважаю, що їй було би під силу грати на вищому рівні. Якщо брати, для прикладу, Другу лігу, то, підсилившись 2-3 виконавцями, вистачило би можливостей там достойно виступати. Щодо Першої ліги, то треба ще принаймні 10 кваліфікованих виконавців.

– Чи не подумує Назарій Цимбаляк про повернення в один із клубів Екстра-ліги?
– Бажання є, хотілося би ще себе там спробувати. Час покаже, все може бути.

– Кілька слів вболівальникам «Галицької Здоби» перед вирішальними матчами?
– Хочеться подякувати вболівальникам за те, що завжди підтримують і вірять у нас. Ми, у свою чергу, зробимо все можливе для досягнення хороших результатів.

За матеріалами прес-служби ФК «Галицька Здоба» (Львів)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.