У вівторок, 4 вересня, івано-франківська «Віза-Вторма» розпочала підготовку до нового сезону 2018/19 років. Враховуючи той факт, що перед «мануфактурниками» у Першій лізі ставляться серйозні задачі, під час літнього міжсезоння у складі команди відбулися певні кадрові зміни.

Зокрема, бронзовий призер першості 2017/18 років попрощався з п’ятьма гравцями. Досвідчені Олег Веприк (02.04.1983), Віктор Данищук (12.08.1983) та Віктор Яневич (16.01.1985) зосередяться виключно на футболі, продовжуючи свої виступи за МФК «Прикарпаття», яке цьогоріч повернулося у Першу лігу ПФЛ. Завершилася співпраця також з двома городенківськими гравцями – голікпером Олегом Орищуком (31.12.1987) та універсалом Ігорем Біликом (08.10.1984).

Натомість, склад «Візи-Вторми» поповнили одразу шість футзалістів. Першими новачками «мануфактурників» стали 31-річний голкіпер Михайло Макогон та 26-річний універсал Назарій Данів, які минулого сезону захищали кольори «Епіцентру К10».

Михайло Макогон кілька разів визнавався кращим футбольним голкіпером Івано-Франківщини, у 2016 році навіть грав у чемпіонаті України з пляжного футболу, а минулого сезону у футзалі не лише захищав ворота, а й доволі часто підключався до атак команди. Екс-капітан «Епіцентру К10» Назарій Данів вдало діє на позиції «стовпа», у сезоні 2016/17 став одним з кращих бомбардирів Першої ліги та Кубку України.

Продовжать виступати в Івано-Франківську четверо екс-гравців «Урагану»: досвідчені «гвардійці» та справжні легенди «драконів» – Роман Кіндратів (22.09.1978) та Андрій Сімка (24.11.1983), а також молоді 21-річні Назар Швед і Денис Зеленкевич, які вже мають досвід виступів в Екстра-лізі.

Андрій Сімка у минулому сезоні зіграв за «драконів» 20 матчів і забив в них 8 м’ячів і віддав 10 гольових передач, а у Романа Кіндратіва – 25 матчів з 2 забитими м’ячами та 3 гольові передачі. Обидва футзалісти є найкращими «гвардійцями» в історії «Урагану» – у Кіндратіва на рахунку 428 матчів (64 голи), а у Сімки в активі 366 матчів (161 гол – це другий показник). Головний тренер «Візи-Вторми» Іван Скіцко відмінно знає можливості цих гравців, адже не тільки тренував їх до цього в «Урагані», але й свого часу виходив разом з обома на паркет у червоно-білих кольорах.

Назар Швед і Денис Зеленкевич свого часу викликались у молодіжні збірні України U-19 та U-21. Минулого сезону в «ураганівських» кольорах грали в Екстра-лізі та Першій лізі. Зокрема, Назар Швед провів 15 матчів за основну команду (2 голи+2 передачі) і три матчі за «Ураган-2-КФВ» (2 голи). Денису Зеленкевичу в Екстра-лізі не вдалось відзначитись (7 матчів), а от у Першій лізі за дублерів він зіграв 10 матчів, забив 3 м’ячі і віддав 3 результативні передачі.

Іван Скіцко, головний тренер «Візи-Вторми»:

– На даний момент можу сказати, що «Віза-Вторма» добре укомплектована. З кількома гравцями ми розпрощались, а на їхнє місце взяли одразу шістьох футзалістів. Тішить, що у міжсезоння нам вдалося домовитися про співпрацю з тими гравцями, яких хотіли у себе бачити. Усі новачків не треба зайвий раз представляти івано-франківським вболівальникам. Гадаю, вони суттєво підсилять нашу команду!

Також ми ведемо перемовини з потенційним третім інвестором. Плани у «Візи-Вторми» на сезон 2018/19 серйозні – ми плануємо виграти Першу лігу, тому зараз ми розраховуємо на таких гравців, які допомогли би нашій команді вирішити це завдання і вибороти путівку до Екстра-ліги за спортивним принципом.

За матеріалами прес-служби ФК «Віза-Вторма» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.