У стартовій четвірці «ІнБев/НПУ», якщо порівнювати з матчем проти «Сокола», з’явились нові обличчя. Це стосується, перш за все, Юрія Мельника, який ще нещодавно грав за німецький «Хоенштайн-Ернстталь» у Лізі чемпіонів. Втім, таке підсилення поки свої плоди принесе, можливо, за деякий час. А поки «пововари» намагались адаптуватись до паркету Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд», а заодно і пробували вийти з лещат «Урагану», який буквально зі старту почав грати першим номером. Однак, як не намагались підопічні Валерія Директоренка впоратися зі стартовим спуртом «драконів», а на 4-й хвилині Лебідь відкрив рахунок у зустрічі.

На цьому проблеми об’єднаної команди тільки почались, адже «Ураган» продовжував грати у свою гру, створюючи проблеми біля воріт Бірова. В одному з епізодів і сам голкіпер «ІнБева» помилився, але «ураганівці» пробачили його за помилку. Втім, це не вберегло його від другого пропущеного голу, який «Ураган» забив незадовго до екватору першого тайму. Такий розвиток подій мав усі підстави вважати, що якщо так піде і надалі, то повторення провального першого тайму гри з «Соколом» «ІнБеву» не уникнути. Однак, трохи згодом «ІнБев» таки почав приходити до тями та створювати щось біля воріт Кардаша, але до голу це не призводило. Натомість, «Ураган» продовжив тиснути на ворота Бірова, який, до речі, вперше зіграв проти свого колишнього клубу. І незадовго до перерви «драконам» вдалося зробити рахунок 3:0 на свою користь. Відзначився Сторожук. Що цікаво – усі три голи «Урагану» забила друга четвірка, хоча передбачалось, що більше результативних дій до свого активу запише перша «ланка» «драконів».

Другий тайм розпочався з того, що «ІнБев», якому вже нічого було втрачати, зміг відквитати один м’яч. Точніше, це допомогли зробити «ураганівці», а точніше – Лебідь, який записав до свого пасиву автогол після удару Мельника. Цей швидкий гол теоретично мав би стимулювати «пивоварів» піти далі атакувати та намагатись ще скоротити рахунок. Однак, сталося трохи по-іншому. «Ураган» миттєво перебудувався та став грати більш дисципліновано в обороні. І цей хід підопічних Максима Павленка трохи знизив рівень теоретичної небезпеки біля воріт Кардаша. Разом з тим, «ураганівці» почали потроху шукати можливість перевірити готовність до гри Євтушка, який захищав ворота «ІнБева» у другому таймі. Кілька разів Євтушок дійсно вступив у гру.

Ближче до середини другого тайму темп на деякий час знизився, і це, відповідно, було на руку «Урагану», який грав за рахунком. Хоча подекуди підопічні Максима Павленка все-таки могли збільшити свою перевагу. Але було видно, що «дракони» вже трохи розслабились. Цим бі скористатись «пивоварам», але вони тільки незадовго до кінця поєдинку трохи розбігались та почали тиснути на ворота Кардаша, щоб спробувати бодай би відігратись. Зрештою, на останній хвилині гри підопічні Валерія Директоренка заробили пенальті, який реалізував Смоловик. Але на більше «ІнБев/НПУ» не вистачило.  

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:3
Голи:
Лебідь (23 – автогол), Смоловик (40 – з 6-метрового) – Лебідь (4), Абакшин (9), Сторожук (20)

«ІнБев/НПУ»: Біров (Євтушок, 21) – Смоловик, Мельник, Войток, Литвиновський – Горло, М. Чеберяк, Яблонько, Фещенко – Кутовий
«Ураган»: Кардаш – Федюк, Кордоба, Фаренюк, Когут – Лебідь, Абакшин, Сторожук, Лисенко – Коробка

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.