Після трохи несподіваної перемоги над «Титаном» одеський «Епіцентр К Авангард» отримав хорошу можливість виграти херсонський етап Кубку ліги. Для цього одеситам треба перемогти «Сокіл» та сподіватись на те, що «Кардинал-Рівне» не зможе обіграти «Продексім». А «Соколу» – навпаки, треба перемагати, щоб закінчити перший тур Кубку ліги на мажорній ноті. Зрозуміло, що за таких обставин обидві команди можуть підійти до очної зустрічі у різному психологічному стані, але і в одеситів, і у хмельничан буде одне бажання – перемогти. Хоча Кубок ліги деякі фахівці вважають цей турнір напівтовариським, та змагального процесу ніхто не відміняв.

Якщо казати про обидві команди, то тут є одна цікава деталь. Зважаючи на те, що «Епіцентр К Авангард» практично повністю зберіг свій склад (додались тільки екс-гравці «МКВ» Бральчук та Гай), то за рахунок зіграності підопічні Кирила Красія мають перевагу. Адже у «Сокола» перша четвірка зіграна, (хоча у поєдинку проти «будівельників» у ній, скоріше за все, будуть зміни), а друга ще тільки знаходиться на шляху до оптимальної зіграності, оскільки представники цієї «ланки» (за виключенням, може, Кота і Вербового) ще не мають серйозного досвіду матчів на високому рівні. Однак, Роман Ковальчик на це не зважає, і вже зараз, на початку сезону, ми бачимо, що у «Сокола» на виході може бути дві хороших четвірки. Тобто, тепер наставник «Сокола» навряд чи робитиме ставку лише на стартовий квартет, який має робити результат. І це означає, що одеським «будівельникам» треба чекати небезпеки від будь-кого з хмельницької команди.

Тут буде важливий ще один фактор – як обидві команди поведуть гру. У поєдинку з «Титаном» «Епіцентр К Авангард» спочатку спробував пограти першим номером, але потім вирішив перейти на гру від оборони. Але коли представники Південної Пальміри вже програвали 0:2, то у них не було іншого вибору, окрім як ризикувати. І ризик приніс перемогу. Тобто, не виключаємо такий варіант, що і тут, у грі з «Соколом», підопічні Кирила Красія будуть дотримуватись такої самої тактики. А от «Сокіл» може як грати першим номером, так і переходити до контратак, якщо суперник почне ризикувати. І в цьому контексті хмельницька команда є небезпечним суперником для підопічних Кирила Красія. Тому, тільки від самих одеситів залежить, чи вдасться їм знизити рівень небезпеки від атак подолян.

Кубок ліги. 1 тур. Група «А»
«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Сокіл» (Хмельницький)

23 вересня 2018 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 12.00.  
Арбітри: Ю. Кондратьєв (Київ), С. Черноусов (Херсон), С. Ключник (Миколаїв)
Хронометрист:
Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу:
О. Банасько (Київська обл.)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 1:4

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: «Футзал Одеси»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.