Поєдинок у Львові замикав програму другого туру Екстра-ліги. Для господарів майданчику він був дуже важливий, якщо подивитись на останні результати. Три поразки поспіль (якщо брати до уваги один програш в Екстра-лізі та два – у Кубку ліги) змушували «Енергію» діяти таким чином, щоб у «АРПИ Запоріжжя» не виникало питань щодо фаворита матчу. І вже на старті гри «енергетики» мали моменти – у ворота Гурка могли забивати Легендзевич та Кузь. Особливо це стосується Кузя, який мав дві дуже хороші нагоди, однак переграти голкіпера гостей. Завдяки грі свого воротаря, підопічні Максима Павлюка почали грати так само впевнено. Вони почали шукати шляхи до воріт Пітулі, однак іноді не вистачало або точного завершального пасу, або такого удару, з яким би голкіпер «Енергії» впоратися не зміг. Але в деяких епізодах Пітулі все-таки доводилося вступати у гру. Тим не менш, незважаючи на це, біля воріт Гурка було гарячіше. Знову міг забивати Кузь, і знову він не став переможцем у дуелі з воротарем «АРПИ Запоріжжя». Багато в чому завдяки діям Гурка на табло Палацу спорту «Галиччина» тримались нулі.

Такий результат певною мірою влаштовував більше саме гравців команди з Запоріжжя, які у другій половині матчу стали грати більш впевнено. Особливо це стало помітно після того, як гостям вдалося повести в рахунку. До голу призвела деяка неузгодженість гравців «Енергії». Як наслідок – Трубаров скористався цією неузгодженістю, вразивши вже порожні ворота після того, як по воротах пробивав Йапарама. Такий розвиток подій змушував «енергетиків» йти вперед та подекуди розкриватись. Підопічні Валерія Легчанова намагались якомога швидше відігратись. Але деякий брак у передачах, невдала гра «стовпів» (Легендзевича та Кузя) та кураж Гурка, який продовжував упевнено грати у воротах «АРПИ Запоріжжя», зводили нанівець усі намагання підопічних Валерія Легчанова зрівняти рахунок. А згодом у львів’ян з’явилась ще одна проблема. На 32-й хвилині Йапарама та Огністий організували контрвипад на ворота «Енергії» який завершився випадом запорізької «сімки». Після цього склалося враження, що господарі майданчику на деякий момент зупинились. Зрозуміло, що «АРПИ Запоріжжя» було би до снаги скористатись таким станом «зелено-білих». Однак, збільшити свою перевагу Йапарамі та компанії не вдалося. Під кінець поєдинку Легчанов випустив Коваля у якості п’ятого польового, але і цей хід не приніс господарям паркету якихось дивідендів.

Отже, рахунок так і залишився 0:2 на користь «АРПИ Запоріжжя». Це перша перемога команди в Екстра-лізі. Окрім того, це – перша звитяга запорізьких команд в «еліті» за останні одинадцять років, адже саме стільки часу представників Запоріжжя не було в елітному дивізіоні українського футзалу. А що стосується «Енергії», то для львів’ян це друга поразка поспіль у рамках цього чемпіонату Екстра-ліги, і, до того ж, друга домашня. Окрім того, це четверта поспіль поразка «енергетиків», якщо брати до уваги дві поразки у Кубку ліги. Однозначно, можна сказати, що старт сезону у чинних віце-чемпіонів був невдалим. І Валерію Легчанову тепер доведеться попрацювати над тим, щоб вивести свою команду з такої ситуації.     

«Енергія» (Львів) – «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – 0:2
Голи:
Трубаров (25), Огністий (32)

«Енергія»: Пітуля – Радевич, Легендзевич, Пелех, Ковальчук – Струк, Гасюк, Писько, Кузь – Ременець, Коваль
«АРПИ Запоріжжя»: Гурко – С. Моспан, Бойченко, Ессаргіні, Трубаров – Йапарама, Огністий, Сауді, Леміш
Попередження: Радевич (37), Бойченко (16) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій ЛЕВИЦЬКИЙ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.