Жоао Карлос Барбоза вирішив зробити дві зміни у стартовій четвірці. Корсуна та Шотурму замінили відповідно Скорий та Ланко. І вже старт поєдинку показав, що таке рішення херсонців, вочевидь, було не зовсім виправданим. Можливо, Барбоза хотів обрати захисний варіант стартового квартету, але цей хід провалився вже на 2-й хвилині. Спочатку Райчевич отримав передачу з глибини та, скориставшись тим, що Роніньо не встиг відпрацювати в обороні, змусив Ципуна капітулювати. Через 24 секунди Рніч втілив у гол контратаку «Економаца». Такий поворот подій був для гравців «Продексіма» схожим на холодний душ. І херсонцям знадобився час, щоб прийти до тями та спробувати все-таки налаштувати свою гру.

А поки «мельники» приходили до себе, «Економац» намагався розвинути свій успіх. Однак, цього разу їм на заваді ставав Ципун, який не мав бажання більше пропускати. Саме голкіпер «Продексіма» кілька разів змусив схопитися за голову Талеса, Ігора, Райчевича. Така гра Ципуна мала би надихнути чинних чемпіонів України. І дійсно – вже після екватору першого тайму «біло-сині» мали кілька небезпечних нагод. Особливо варто відзначити удари Корсуна та Клаудіньо, з якими зміг впоратися Антонич. Однак, ближче до кінця першого тайму вже «Економац» міг знову забити у ворота Ципуна, але цього разу «Продексіму» вдалося не пропустити.

Для «Продексіма» було важливо не пропустити на початку другої 20-хвилинки. І цей пункт підопічним Жоао Карлоса Барбози вдалося виконати. А вже на 25-й хвилині «мельникам» вдалося відквитати один гол. Це сталося після того, як Шотурмі вдалося пробити зліва, а Антонич відбив м’яч перед собою. Цим скористався Роніньо, який і перевів «снаряд» у сітку воріт чемпіонів Сербії. Цей гол підняв настрій українській команді, яка тут же ожила та почала шукати можливості для того, щоб якомога швидше зрівняти рахунок. Натомість, херсонці отримали випал на свої ворота на 29-й хвилині, коли Перич вивів Матієвича фактично віч-на-віч з Ципуном – 3:1.

Після цього Ципун поступився своїм місцем у ворота Савенкові. Юрій відзначив свій вступ у гру одним «сейвом» та підключенням до атаки в якості п’ятого польового. Друга дія Савенка мала свій ефект, адже після цього підключення «мельникам» вдалося знову скоротити відставання до мінімуму та повернути інтригу. А далі гра могла повернутись як в один, так і в інший бік. Зокрема, Талес загрожував воротам Савенка, і наш голкіпер показав свою готовність до поєдинку. У відповідь вже сам Савенко знову підключився п’ятим та наніс удар по ворота Антонича. Дуже непоганий момент був у Шотурми, але перший його удар блокував Вітор Уго, а з другим впорався все той же Антонич. До кінця гри «Продексім» намагався врятуватись, але уникнути поразки він так і не зміг. Підсумкові 3:2 на користь «Економаца» означають тільки одне: поєдинок з «ЕРА-ПАКом» буде вирішальним для чемпіонів України.     

«Економац» (Сербія) – «Продексім» (Україна) – 3:2
Голи:
Райчевич (2), Рніч (2), Матієвич (29) – Роніньо (25), Білоцерківець (31)

«Економац»: Антонич – Матієвич, Рніч, Перич, Райчевич – Діваней, Талес, Вітор Уго, Ігор – Д. Сорокін
«Продексім»: Ципун (Савенко, 30) – Скорий, Роніньо, Фумаса, Ланко – Корсун, Клаудіньо, Шотурма, Білоцерківець – Волянюк, В’яч. Чуднов
Попередження: Талес (28)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.