Найголовніший матч євросезону для херсонського «Продексіма» відбудеться саме сьогодні. Підопічним Жоао Карлоса Барбози треба перемагати «ЕРА-ПАК», щоб вийти в Елітний раунд Ліги чемпіонів з третього місця. Наразі у чемпіонів України немає жодної перемоги у рамках Основного раунду. Але якщо «мельники» зможуть перемогти чемпіонів Чехії, то за рівної кількості очок обійдуть команду з Хрудіма завдяки перемозі в особистій зустрічі. А от чехів у цій грі влаштує навіть нічия. Розклад простий, як істина.

Отже, херсонській команді потрібно тільки перемагати. І для цього, перш за все, треба не повторювати помилок, які були допущені у попередніх двох поєдинках. Особливо це стосується гри з «Економацем». Сподіваємось, що за той час, який у херсонців був до гри з «ЕРА-ПАКом», у тренерського штабу було багато часу, щоб у всьому розібратись. А ми поки що спробуємо розібратись, за рахунок чого «Продексім» зможе здобути звитягу над чемпіоном Чехії.

Почнемо з найголовнішого – це четвірки. Жоао Карлос Барбоза у грі з «Економацем» обрав варіант стартового квартету, орієнтований трохи на оборону. Цим можна пояснити появу там Скорого. Але два пропущених голи на початку зустрічі зламали всі плани херсонців. А в матчі з «ЕРА-ПАКом» треба буде більше грати першим номером, щоб змушувати чехів грати здебільшого на оборону. Тому, Барбозі треба знайти таке поєднання гравців, яке могло би тиснути на чеські захисні редути з перших хвилин. Саме у виборі четвірки, на нашу думку, буде головний фактор, який може допомогти здобути необхідний результат. А вже потім на перший план вийде фактор першого забитого м’яча, який може багато в чому вплинути на подальший розвиток подій.

Чим може здивувати «ЕРА-ПАК»? В принципі, він це зробив, перегравши «Економац», хоча чеська команда не була фаворитом у цій грі. І, враховуючи нинішній стан речей у групі 2, «ЕРА-ПАК» має більш вигідне становище у грі з «Продексімом», про що ми вже казали. Є ймовірність того, що чехи не будуть йти великими силами вперед, розуміючи, що це, перш за все, має робити «Продексім». Тобто, вони, скоріше, за все, свідомо гратимуть другим номером. Але питання в іншому – чи витримають Литвиненко та компанія, якщо «мельники» будуть збільшувати тиск на ворота чемпіонів Чехії? Якщо чесно, є великі сумнів. До того ж, не забуваємо, що «ЕРА-ПАК» багато років грає майже однім складом, а ті ж самі брати Мареши або Макс з роками не молодшають. А от «Продексім» як раз трохи омолодив свій склад. І це, до речі, теж може бути одним з козирів херсонської команди. Тому, якщо підопічні Жоао Карлоса Барбози можуть цим скористатися. В це ми і віримо.  

Ліга чемпіонів. Основний раунд. Група 2.
«ПРОДЕКСІМ» (УКРАЇНА) – «ЕРА-ПАК» (Чехія)

6 жовтня 2018 року. Сербія. Крагуєвац. «Спортхолл Єзеро» – 19.00.
Арбітри: Тімо Онатсу (Фінляндія), Віталій Ракутський (Білорусь), Хуан Боелен (Бельгія)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 4:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.