Новий сезон Першої ліги стартував в Івано-Франківську. Там місцева «Віза-Вторма» приймала дебютанта – броварський «Атлетик». Як ми вже писали, за всіма передматчевими розкладами івано-франківці були фаворитами цієї гри. І вже стартові хвилини гри ці тези стали підтверджуватись. Підопічні Івана Скіцка практично одразу взяли ініціативу в свої руки. Однак, забити швидкий гол «мануфактурникам» не вдавалось. Тим не менш, господарі майданчику намагались не зменшували обертів, розраховуючи на те, що рано чи пізно атаки на ворота Воронкова принесуть успіх. Так сталося вже після екватору першого тайму, коли помилки гравців «Атлетика» призвели до того, що рахунок став 3:0 на користь «Візи». Причому, всі три голи записала на свій рахунок перша четвірка прикарпатців. Але на цьому підопічні Івана Скіцка намагались не зупинятись та продовжували шукати ключі до воріт гостей. У той же час були у грі «Візи» і деякі мінуси. Іноді івано-франківці дозволяли своїм суперникам тримати Євгена Борсука в тонусі. Окрім того, наприкінці першого тайму «мануфактурники» мали п’ять командних фолів, однак «Атлетику» не вдалося заробити право на дабл-пенальті.

Після перерви картина гри наче не помінялась, але одна відмінність все-таки була – господарі майданчику наче і володіли ігровою та територіальною перевагою, але не втілювали її у забиті голи. Втім, рахунок першого тайму дозволяв «Візі» грати більш розкуто та вільно. Команда з Івано-Франківська, в принципі, мала далеко не одну можливість для того, щоб збільшити рахунок. І ще до середини другого тайму цифри на табло манежу Коледжу фізвиховання могли бути більшими. Ситуація змінилась вже після екватору другої 20-хвилинки, коли Кушецький оформив дубль. І це ще було далеко не все. «Мануфактурники» могли два рази скористатися тим, що броварчани перевищили ліміт командних фолів, але не реалізовували дабл-пенальті. Зате прикарпатці забивали з гри та збільшували свою перевагу у геометричній прогресії.

Коли поєдинок вже входив у завершальну стадію, гравці «Атлетика» трохи посміливішали та стали шукати можливість для того, щоб забити бодай би «гол престижу». І цей гол представникам Київщини таки вдалося забити. Однак, це, мабуть, була єдина позитивна миттєвість для «Атлетика» в цій грі.    

«Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) – «Атлетик» (Бровари) – 8:1
Голи:
Сімка (11), Зеленкевич (12, 14), Кушецький (32, 32), Сем’янчук (35, 39), Баланик (36) – Бульбін (36).

«Віза-Вторма»: Борсук (Макогон, 21) – Сімка, Швед, Зеленкевич, Кіндратів – Паньків, Москалик, Данів, Кушецький – Уграк, Баланик, Сем’янчук, Горбатий.
«Атлетик»: Воронков (Шульга, 33) – Бульбін, Гнезділов, Макаренко, Степаненко – Івонко, Щербаков, Загура, Корольчук.
Попередження: Горбатий (36).
На 33-й хвилині Швед («Віза-Вторма») не реалізував 10-метровий (воротар).
На 38-й хвилині Кушецький («Віза-Вторма») не реалізував 10-метровий (вище воріт).

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.