Перш за все, варто сказати, що матч між «Епіцентром К Таїрова» та «Авангардом» був своєрідним знайомством з обома командами. Хоча теоретично можна було зрозуміти, що за складом ці два колективи можна буде віднести до фаворитів Першої ліги. А от на практиці картина була дуже цікава. Господарі майданчику, «таїровці», в принципі, зберегли кістяк команди, поповнившись кількома екс-гравцями «МКВ». Вони органічно влились у колектив, який став тепер більш боєздатним. Що стосується «Авангарду», то, як вже повідомлялось раніше, склад цієї команди утворений з представників харківського футзалу. До того ж, багато хто вже знайомий українським вболівальникам футзалу. Якщо Валерія Замятіна та Євгена Юнакова зайвий раз представляти не треба, то інші гравці також більш-менш знайомі. Наприклад, вихованці харківського «Локомотива» Семен Єфименко, Олег Виставний, Едуард Нагорний, Євген Козлов або були, або є кандидатами до молодіжної збірної України. Богдан Сорін, який є вихованцем «Моноліта», став чемпіоном України серед ВНЗ та переможцем АФЛУ. Віталій Байцур грав свого часу за «ЛТК», а минулий сезон провів у Латвії. А Тарас Рибак встиг пограти в Екстра-лізі за «Спортлідер+». А основний голкіпер Павло Чабанов свого часу грав за «АРПИ». Тобто, як бачимо, склад у команди з Краматорська дуже серйозний. Тому, недарма поєдинок в Одесі очікувався з серйозним інтересом.

Стартові хвилини матчу показали, що «Авангард» мав серйозний намір не просто забити першим, а і здобути перемогу в Одесі. Однак, одесити забили першими. Сталося це на 3-й хвилині після розіграшу кутового, який завершився голом Варвонця. Таким чином, екс-гравець «МКВ» став автором першого забитого м’яча «таїровців» у Першій лізі. Однак, це тільки по-спортивному розізлило гостей, які мали кілька непоганих моментів для того, щоб зрівняти рахунок. Найкращу нагоду мав Іванов, який з кількох метрів не зміг «пробити» Іщука. Одразу скажемо, що голкіпер одеситів по ходу гри неодноразово рятував свою команду. Особливо – у першому таймі. Натхненні такою грою свого воротаря, одесити мали кілька можливостей збільшити свою перевагу. Основний акцент «будівельники» робили на дальні удари по воротах Чабанова. Але жодний з цих ударів мети не досяг. Натомість, «Авангарду» вдалося наприкінці першого тайму зрівняти цифри на табло спорткомплексу СКА. Однак, раділи підопічні Олександра Хурсова лише дев’ять секунд – саме стільки часу знадобилося одеситам для того, щоб знову вийти вперед. Більше того – саме «будівельники» пішли на перерву в якості переможців.

А на початку другої половини зустрічі господарі майданчику повели вже 3:1. Це Моторний відзначився голом у ворота Чабанова та зробив становище краматорчан складнішим. Однак, варто віддати належне гостям, які не збиралися здаватись. Вони одразу почали шукати щастя біля чужих воріт. Одесити з відповіддю не барились, і в результаті шальки терезів у будь-який момент могли схилитися у будь-який бік. У підсумку вже ближче до екватору другого тайму Нагорному вдалося зробити відставання «Авангарду» мінімальним. Після цього гра ще більше загострилась. «Авангард» хотів зрівняти рахунок, але натомість отримав гол у власні ворота – відзначився Калмацуй.

Розуміючи, що часу залишилось мало, ближче до кінця гри Хурсов випустив Замятіна п’ятим. На той момент у «авангардистів» було два козирі на руках. Перший – гра у більшості, другий – командні фоли, які накопичували одесити. Щоправда, до шостого фолу справа так і не дійшла. Зате було п’яте командне порушення, яке сталося у штрафному майданчику «будівельників». Відповідно, був призначений пенальті, який реалізував Сорін. «Авангарду» вдалося знову скоротити відставання у рахунку, але врятувати матч гості вже не змогли.  

«Епіцентр К Таїрова» (Одеса) – «Авангард» (Краматорськ) – 4:3
Голи:
Варвонець (3), Михальчук (19), Моторний (23), Калмацуй (32) – Іванов (19), Нагорний (29), Сорін (40 – з 6-метрового)

Попередження: Горбач (15), Михальчук (22), Подлазник (40)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій ШЕВЧЕНКО

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.