Якщо не брати до уваги перенесений на пізній термін матч між черкаським «Дніпром» та івано-франківським «Ураганом-2 КФВ», то програма стартового туру Першої ліги закінчиться дуже цікавим поєдинком у Сумах. Оскільки «Рятувальник» у минулому сезоні не грав у Першій лізі, то сумські любителі футзалу були позбавлені принципового дербі Сумщини. Але воно буде тепер. І знову, як у старі добрі часи, стосунки з’ясовуватимуть «СумДУ» та «Рятувальник». Щоправда, «СумДУ» в цьому сезоні буде вже оновлений, адже ця команда об’єдналася з іншим сумським колективом – «Food Centre». Тому, перед сумськими вболівальниками предстане об’єднаний клуб «Food Centre-СумДУ». І, судячи зі складу, ця новостворена команда буде серед фаворитів Першої ліги. Принаймні, на це наштовхує той факт, що Сергій Песоцький зібрав у своєму складі практично весь «золотий» склад «СумДУ» останніх років. Тому, є такий варіант, що в цьому сезоні сумчани будуть одними з реальних претендентів на підвищення у класі.

Але ж «Рятувальник» – це явно не подарунок. Роменська команда минулого сезону грала у Другій лізі, а тепер вирішила повернутись у Першу. Тобто, підопічні Ігоря Салівона спочатку зробили крок назад, а тепер хочуть зробити два кроки вперед, щоб повернути собі реноме грози авторитетів Першої ліги. І принциповий поєдинок у Сумах буде як раз таким, де роменчани можуть реально поборотися за очки. Все-таки, дербі є дербі. Тому, немає сумнівів у тому, що «рятувальники» будуть до кінця боротися за очки у поєдинку зі своїми земляками.

Ще один цікавий момент, який, безумовно, додасть родзинки цьому протистоянню. Зазвичай у протистояннях між «СумДУ» та «Рятувальником» обидві команди не забивали менше двох м’ячів за гру. Тому, можна очікувати, що нинішній матч між сумчанами та роменчанами також буде дуже результативним з обох сторін. І як тут не згадати нещодавню товариську зустріч між «Food Centre-СумДУ» та «Рятувальником», яка завершилася з рахунком 2:2? Тому, є серйозне підґрунтя для того, щоб вважати, що і цього разу гра порадує голами. І це буде дійсно «вишенька на торті» у програмі стартового туру Першої ліги.   

Перша ліга. 1 тур.
«
Food Centre-СумДУ» (Суми) – «Рятувальник» (Ромни)

9 жовтня 2018 року. Суми. Легкоатлетичний манеж СумДУ – 18.00.
Арбітри: Д. Дудка, Р. Гейло (обидва – Київська обл.), А. Фісенко (Суми)
Хронометрист: О. Шабан (Суми)
Спостерігач арбітражу: С. Єщенко (Київська обл.)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Ілона КУПАВКА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.