Як ми повідомляли, наприкінці вересня відбулось засідання Комітету дитячо-юнацького футзалу АФУ, на якому були окреслені контури майбутнього сезону. Особливо приділялась увага чемпіонату Юнацької Екстра-ліги (U-16). На той момент було відомо про те, що свою участь підтвердили шість команд. Зараз до цих колективів додався ще один – рівненська ДЮСШ-4. Але серед учасників нового сезону ЮЕЛ не було львівської об’єднаної команди «Енергія-Інтер». Натомість, буде «Енергія». У той же час головний тренер та президент ДЮСШ «Інтер Футзал» Назар Станкевич на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» оголосив про те, що «інтеристи» не будуть брати участь у ЮЕЛ, але пізніше він повідомить, в яких змаганнях братимуть участь вихованці цієї школи. Окрім того, Станкевич повідомив, що наразі «інтеристи» не будуть тренуватись у спорткомплексі «Інтерспорт», а проводитимуть тренування в інших залах. Про все це Назар Станкевич розповів у ексклюзивному інтерв’ю «5х5».

– Пане Назаре, можете детально розповісти про ситуацію, яка сталась з участю «Інтера» у всеукраїнських футзальних змаганнях?
– Одразу скажу, що «Інтер Футзал» нікуди не зникає. Юридично він існує, як і раніше. Як відомо, ми останні два сезони плідно співпрацювали з ДЮСШ «Енергія», тому в нас була об’єднана команда «Енергія-Інтер». Але в це міжсезоння стались деякі зміни, зокрема і в юнацькому футзалі Львова. Особливо вони стосувались ДЮСШ «Енергія» (Львів), яка, на жаль, вже розформована. Згодом під егідою міської ради було створено комунальний спортивний клуб з ігрових видів спорту, куди входить і футзал. Ідея така – створити умови, щоб ДЮСШ з ігрових видів спорту входили до структури цього клубу, але під назвами тих професіональних команд, які представляють Львів у чемпіонатах України з різних видів спорту. Тобто, якщо ми кажемо про футзал, то тут Львів представляє «Енергія». А це означає, що у структурі комунального клубу мають бути саме дитячо-юнацькі команди «Енергії». Тому, зараз «Інтер Футзал» частково увійшов до структури комунального клубу з ігрових видів спорту як частка клубної структури СК «Енергія» (Львів). І саме як «Енергія», ми будемо брати участь у всеукраїнських дитячо-юнацьких змаганнях під егідою АФУ.

– Тобто, по факту, якщо брати, наприклад, Юнацьку Екстра-лігу, то команда «Енергія-Інтер» нікуди не зникала, а просто виступатиме в ЮЕЛ під брендом «Енергії», вірно?
– Саме так. «Кістяк» команди 2003 року народження в нас залишився, і ми вже ведемо підготовку до змагань.

– Які плани на новий сезон у оновленої команди, яка тепер представлятиме «Енергію»?
– Оскільки через деякі нюанси в нас тренувальний процес був не таким, як ми планували спочатку, то наразі нам треба буде, перш за все, налагодити деякі ігрові зв’язки та поставити ту гру, яку ми хотіли би бачити. А задачі вже будемо ставити по ходу змагань. Хоча, звичайно, той факт, що ми представлятимемо «Енергію», стимулюватиме нас ставити найвищі завдання. Тому що «Енергія» інакше не грає – тільки з прицілом на медалі.

– Ви також повідомили, що наразі «Інтер Футзал» не тренуватиметься у вже рідному для себе спорткомплексі «Інтерспорт». В чому причина?
– Те, що ми наразі не тренуємось в «Інтерспорті», теж стосується того, що ми переходимо під структуру «Енергії». Ми вели довгі розмови з директором спорткомплексу, адже фактично в ньому «Інтер Футзал» і зародився. В нас були дещо різні шляхи подальшого розвитку клубу. Тому, на даному етапі ми, на жаль, вирішили розійтися з «Інтерспортом», а тренування продовжуємо в інших залах Львова. Серед них відзначу зал одного з коледжів, у якому навчаються деякі наші «інтеристи». Керівництво коледжу пішло нам назустріч, А в «Інтерспорт» ми, на жаль, вже не повернемось.

– Неможливо не спитати про двох Ваших вихованців, які в цьому сезоні поповнили лави основного складу «Енергії» – Ростислава Грицківа та Ярослава Кваснія. Що можете сказати про них?
– Квасній вже дебютував у Кубку ліги за «основу» «Енергії», Грицків поки що є третім воротарем, але він – працьовитий хлопець, і його «Енергія» взяла на перспективу. Валерій Легчанов задоволений їх ставленням до тренувань. Але водночас відзначу, що Ростиславу – 16 років, а Ярославу – взагалі 15. Тому, хм ще треба багато працювати над собою.

– Квасній за віком як раз підходить під цьогорічну Юнацьку Екстра-лігу. Чи є розуміння з Легчановим щодо того, щоб заграти Ярослава в цьому турнірі?
– Думаю, це питання можна буде вирішити. Було би складніше, якби, наприклад, ми брали участь у ЮЕЛ як «Інтер Футзал», а він заграний за основний склад «Енергії». Але тут має бути легше – оскільки ми наразі у структурі «Енергії», то навряд чи будуть складнощі у переході з дорослої «Енергії» до юнацької. Тому, тут можна розраховувати на те, що Ярослав нам допоможе у ЮЕЛ.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.