Обидві команди предстали перед полтавською публікою в оновлених складах. Склад «ПЗМС» поповнили кілька новачків. Деякі прийшли з Черкас, а деякі (такі, як, наприклад, Барсова) вже встигли засвітитись у Вищій лізі. Тому, можна сказати, що вони пішли на підвищення. А що стосується «Багіри», то вона у міжсезоння об’єдналася з харківською КДЮСШ-8. Що ж, подивимось, що принесе цей союз у новому чемпіонаті. А поки що об’єднаній команді треба було протистояти чинним віце-чемпіонкам України, тобто – «ПЗМС».

Як і очікувалось, поєдинок розпочався з атак полтавської команди, яка хотіла порадувати рідних вболівальників спочатку швидкими голами, а потім – позитивним результатом. Але тут одразу маємо зазначити, що для гостей прийшла біда звідти, звідки не чекали. Тобто, від другої четвірки, яка забила два перші голи у цьому матчі. Після того, як рахунок вже на 5-й хвилині став 2:0 на користь підопічних Миколи Кудацького, «ПЗМС» остаточно заволодів ініціативою у поєдинку та майже не дозволяв «Багірі» щось створювати біля воріт Цикаленко. Окрім того, на 8-й хвилині «Багіра» залишилась без Бічуй, яка отримала червону картку. Втім, реалізувати більшість футзалістки «ПЗМС» не змогли. Тим не менш, підопічні Миколи Кудацького продовжили володіти ініціативою, і це принесло свої плоди. По ходу першого тайму господарки майданчику раз по раз створювали небезпечні моменти біля воріт Амбросімової, і деякі з них втілювались у голи. Окрім того, футзалістки «Багіри» часто фолили, і наприкінці першої половини гри привезли у свої ворота дабл-пенальті, який реалізувала Дударчук. Рахунок 6:0, з яким команди пішли на перерву, цілком та повністю відображав співвідношення сил на майданчику спорткомплексу ПЗМС.

За великим рахунком, картина поєдинку не змінилась і у другій половині гри. Вже на її початку Волосина збільшила перевагу «ПЗМС» до 7:0. І надалі перевага полтавчанок зростала у геометричній прогресії. Єдине, що вдалося зробити гостям, так це зробити два м’ячі у відповідь. Але це вони зробили в останньому відрізку зустрічі, коли рахунок вже був двохзначним. Звичайно, не таким, як у минулому сезоні, коли «ПЗМС» у двох матчах стабільно «відвантажувала» «Багірі» 21 гол. Але підсумковий рахунок 13:2, мабуть, теж красномовно свідчить про переконливу перевагу віце-чемпіонок України.

«ПЗМС» (Полтава) – «Багіра/КДЮСШ-8» (Лиман) – 13:2
Голи:
Тищенко (4, 31), Барсова (5), Дударчук (14, 20 – з 10-метрового), Є. Шаповал (14), Гавриш (20, 27), Волосина (21, 33), Федотенко (24 – автогол), Бабенко (39, 39) – Жбанова (35), Тимофеєва (40)

«ПЗМС»: Цикаленко – Є. Шаповал, Дударчук, Бабенко, Гавриш – Волосина, Тищенко, Барсова, Келеп – Завгородня, Мочалова
«Багіра/КДЮСШ-8»: Амбросімова – Макаренко, Савенко, Сакаль, Бічуй – Чувілка, Скіцька, Тимофеєва, Федотенко – Дубовик, Жбанова
Попередження: Амбросімова (3)  
Вилучення: Бічуй (8)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: poltava365.com

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.