П’ятий тур Екстра-ліги розпочнеться трьома суботніми поєдинками, які будуть зіграні одночасно. Серед них – гра у Житомирі, де «ІнБев/НПУ» спробує нарешті взяти свої перші очки у поточному чемпіонаті. Щоправда, якщо врахувати той факт, в якій формі наразі знаходиться «Ураган», то у житомирян можуть виникнути серйозні проблеми. В принципі, вони вже є, оскільки у минулій грі червону картку отримав основний воротар «пововарів» Віталій Біров. Ось у кого була би шалена мотивація, адже Віталій ще у минулому сезоні захищав кольори івано-франківської команди. Однак, цього разу Біров не поможе своїм нинішнім партнерам.

Що ж, у розпорядженні Валерія Директоренка є ще два воротарі – Андрій Євтушок та Михайло Соколовський. Тому, теоретично – за воротарську проблему наставник «пивоварів» міг би не хвилюватись, але є одне «але»: один – досвідчений, проте нещодавно травмував руку і лише зараз повертає собі ігрові кондиції, а другий – лише нещодавно дебютував у Екстра-лізі. Однак, не маємо сумнівів у тому, що «коуч» об’єднаної команди знайде правильне рішення цієї проблеми. Але це – далеко не останнє питання, на яке Директоренко має знайти відповідь. Є ще одне: як зупинити першу четвірку «Урагану»? Адже цей квартет здобуває левову частку всіх «очок» команди з Івано-Франківська, якщо подивитись на те, хто забиває у «драконів» та приносить результат. І, якщо чесно, є великі сумніви, що «пивовари» зможуть впоратися зі стартовим квартетом команди, яку тренує Максим Павленко. У господарів майданчику є тільки один метод боротьби з прикарпатським колективом: витримати стартовий натиск суперників та забити першими, щоб надалі спробувати контролювати гру. Тоді у «фіолетових» будуть бодай би якісь шанси на успіх.

Але тут одразу треба згадати ще один момент, який точно буде не на користь Смоловика та компанії. Річ у тім, що статистика стверджує одну дуже серйозну річ: «Ураган» є одним з найнезручніших суперників для «ІнБева/НПУ». І поки що «пивоварам» не вдалося покращити статистику очних зустрічей з «драконами». Що ж, тим цікавіше подивитись на цей матч – принаймні, питання щодо незручності «Урагану» для «ІнБева/НПУ» додає інтриги цьому поєдинку, хоча на папері «дракони» виглядають беззаперечними фаворитами у грі з аутсайдером чемпіонату.  

Екстра-ліга. 5 тур.
«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ)

20 жовтня 2018 року. Житомир. ФОК – 12.00.
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), О. Плахов (Чернівці), М. Подраний (Житомир)
Хронометрист: А. Загоруйко (Житомир)
Спостерігач арбітражу: Ю. Щепанський (Львів)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 1:4

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.