Якщо зважати на статус обох команд, то можна справедливо сказати, що у Києві зустрінуться одні з фаворитів сезону. Хоча якщо подивитись на результати, то цей статус наразі більше підходить «ХІТу», ніж чинним віце-чемпіонам України. «Енергетикам» старт сезону поки що важко дається. Чотири очки в чотирьох матчах – це явно не той результат, на який чекали «зелено-білі». У той же час «ХІТ» має стовідсотковий показник перемог – чотири з чотирьох можливих. І навряд чи підопічні Дмитра Шувалова планують зупинятись на досягнутому. До того ж, у минулому турі «кабельники» здолали бронзового призера минулого чемпіонату – «Титан». А тепер киянам протистоятиме чинний віце-чемпіон. Тобто, для столичної команди наразі настає час топових поєдинків. Принаймні, у першому колі регулярного чемпіонату – так точно. І якщо Журба та компанія зможуть здобути максимальний результат у таких матчах, то можна буде цілком справедливо говорити про перспективи «ХІТа» щодо планів на здобуття одного з комплектів нагород чемпіонату.

А поки що для підопічних Дмитра Шувалова це буде серйозний іспит. До того ж, «Енергія» матиме свій стимул – львів’янам треба надолужувати втрачене та здобувати очки. І поєдинок з прямим конкурентом – це зайва можливість довести, що «Енергія» в цьому сезоні ще покаже себе. Немає сумнівів у тому, що підопічні Валерія Легчанова самі все розуміють. Тим більше, у них є приємні асоціації щодо «ХІТа» – давайте не будемо забувати, хто не дав киянам пройти у фінал минулого чемпіонату Екстра-ліги. Так-так, саме «Енергія». І гравці «ХІТа» цього, вочевидь, не забули. Тому, ясна річ, вони будуть налаштовані на реванш.

Нинішній матч між «ХІТом» та «Енергією» – це не тільки двобій двох претендентів на медалі. Це ще буде перша тренерська дуель Дмитра Шувалова та Валерія Легчанова. Обидва мають дуже сильний козир – вміють мислити тактично. Тому, можна очікувати саме тактичного поєдинку. Особливо треба приділяти увагу до того, як гратимуть четвірки обох команд. І все це має стати запорукою дійсно чудового поєдинку.

Екстра-ліга. 5 тур
«ХІТ» (Київ) – «Енергія» (Львів)

20 жовтня 2018 року. Київ. Спорткомплекс ЦСК ЗСУ – 12.00.
Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг), А. Духан (Луганська обл.), Д. Каркаєв (Київ)
Хронометрист: Д. Корзюк (Київ)
Спостерігач арбітражу: Ю. Воложенко (Харків)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.