Ще повністю не зіграний другий тур жіночої «вишки» (повністю він буде зіграний лише 10 листопада), а вже починається третій тур жіночого чемпіонату України. Столичний «IMS-НУХТ» знову предстане перед своїми рідними вболівальниками. Цього разу суперником підопічних Тараса Шпички буде «Ладомир» з Володимира-Волинського. Ця команда, згідно календаря Вищої ліги, пропускала перший тур. І тепер представницям Волині належить зіграти два поєдинки поспіль – у рамках другого та третього турів. Втім, про матч проти «Будстар-НПУ» ми ще поговоримо. А ось щодо протистояння з чинними чемпіонками України…

Підопічні Тараса Шпички, які наразі лідирують у турнірній таблиці та поки що не втратили жодного очка, поступово входять у сезон. Нагадаємо, що «IMS-НУХТ» не мав повноцінних тренувальних зборів. Так, були збори у Білорусі, але у більшості київських футзалісток, які не були задіяними у збірних, була відсутня ігрова практика. Тому, столична команда набирала ігрову форму вже через матчі чемпіонату. Зараз, поки була перерва між турами, у тренерського штабу «IMS-НУХТ» було трохи більше часу, щоб стабілізувати гру команди, попрацювати над взаємодією у четвірках та зробити можливу роботу над помилками. А от що стосується «Ладомира», то це поки що команда, яку можна охарактеризувати як порівняння з багатьма невідомими. Так, волинянки вже мають досвід гри у Вищій лізі, але тут все-таки хочеться зазначити, що «Ладомир» – це команда з великого футболу, яка тепер ще грає і у футзал. Тобто, тут волинянкам ще потрібен час, щоб адаптуватись до зміни простору та покриття. І в цьому, безумовно, буде певна перевага у «IMS-НУХТ». До того ж, чинні чемпіонки України гратимуть вдома. І це, безумовно, буде додатковий плюс для столичної команди. У цьому плані «Ладомир» може протиставити хіба що фізичну витривалість, яка притаманна командам з великого футболу. Але також не будемо забувати, що «футбольні» команди, які грають у футзал, зазвичай схильні до силового ведення гри. Тому, тут гостям буде, що протиставити своїм іменитим опоненткам.

Але водночас варто зазначити, що «Ладомиру» доведеться зіграти два матчі за два дні. Тому, футзалісткам з Володимира-Волинського, можливо, десь доведеться або зекономити сили, або спробувати їх правильно розділити на дві гри. І тут ще буде цікавий стратегічний момент. Може, «Ладомир» ризикне пожертвувати якимось одним поєдинком, щоб краще зіграти в іншому. Якщо так і буде, то тут поки що вбачається тільки один варіант – приділити більше уваги матчу проти дебютанту чемпіонату, «Будстар-НПУ». Але все-таки ми передбачимо ймовірність того, що «Ладомир» спробує розподілити свої сили таким чином, щоб поборотися за очки в обох запланованих поєдинках на київській землі. І матч проти «IMS-НУХТ» наразі є пріоритетним.

Безумовно, «IMS-ки» будуть фаворитками в цій грі. І, в разі перемоги, у них буде дев’ять очок з дев’яти можливих. Чим не стимул для київської команди, чи не так?  

Чемпіонат України серед жіночих команд. Вища ліга. 3 тур.
«IMS-НУХТ» (Київ) – «Ладомир» (Володимир-Волинський)

9 листопада 2018 року. Київ. Спорткомплекс НУХТ – 16.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 4:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ЖФК «IMS-НУХТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.