Вже за традицією, незадовго до старту чергового туру Екстра-ліги ми підбиваємо підсумки туру попереднього. А конкретно – визначаємо символічну збірну. Цього разу варто зазначити, що ми закриваємо першу третину регулярного чемпіонату та починаємо другу, і сподіваємось, що далі буде цікавіше. Отож…

Ярослав Морикишка («Кардинал-Рівне»). Голкіпер «Кардинала» знову був одним з найкращих у своїй команді. У грі з «АРПИ Запоріжжя». Кілька разів він рятував свою команду від голу. І це, вочевидь, додало натхнення рівненській команді, яка і без того мала серйозний стимул, щоб перемогти своїх запорізьких опонентів. Щоправда, Морикишка двічі пропустив, але навряд чи його можна звинувачувати в цих пропущених м’ячах.

Віталій Скорий («Продексім»). З останніх матчів, які «Продексім» провів і в Кубку ліги, і в Екстра-лізі, було помітно, що Віталій Скорий наразі перебуває у хорошій ігровій формі. Він встигав усюди – і у захисті, і в атаці. От і в матчі шостого туру Екстра-ліги проти «ІнБев/НПУ» Скорий так само грамотно грав і у захисті, і біля чужих воріт, чому підтвердженням слугує забитий гол. Тому, гру Скорого неможливо було не відзначити.

Ігор Салтанов («Кардинал-Рівне»). Вже традиційно восьмий номер «кардиналів» був одним з тих, хто вів за собою партнерів по команді. І його голи у ворота «АРПИ Запоріжжя» не тільки допомогли Ігореві закріпитися серед найкращих бомбардирів чемпіонату, а й суттєво допомогли рівнянам взяти переконливий реванш у команди Максима Павлюка за поразку в Кубку України.  

Даниїл Абакшин («Ураган»). Якщо зважати на те, хто і скільки м’ячів у складі «Урагану» забив у ворота «Сокола», то мало би бути так, що місце у символічній збірній за нашою версією мало би дістатись Миколі Микитюку, який зробив дубль. Але Абакшин заслужив не менше. Протягом матчу він був однією з найголовніших дійових осіб, і фактично всі атаки другої «ураганівської» четвірки будувалися саме через Абакшина, який постійно тримав оборону «Сокола» у напрузі. І результат не змусив на себе чекати – він не тільки забив, а і був учасником практично всіх результативних дій свого квартету.  

Тарас Кузь («Енергія»). Останнім часом на Тараса Кузя було багато критики через те, що він мало забиває, хоча моментів має вдосталь. Але в останніх іграх 18-х номер «Енергії» суттєво поліпшує статистику. Не стала винятком і гра проти «Титана». Його забиті м’ячі були для «зелено-білих» дуже важливими, оскільки заклали фундамент перемоги над покровською командою, яка прагнула реабілітуватись перед власними вболівальниками за останні не зовсім вдалі результати. І, зрештою, завдяки Кузю «Енергія» наразі починає виходити з тієї ями, в яку потрапила на початку чемпіонату.  

Тренер: Валерій Легчанов («Енергія»). Наставник «Енергії», вочевидь, зробив висновки, як треба грати проти «Титана» на його паркеті. Приклад показав «ХІТ», а «енергетики» вже, так би мовити, зіграли «за підручником». І тренерську дуель з Олегом Зозулею наставник львів’ян виграв, оскільки зміг переграти свого опонента, перш за все, тактично.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.