Четвертий тур чемпіонату України серед жіночих команд Вищої ліги починається з його центрального поєдинку. А саме – з київського дербі між «Будстар-НПУ» та «IMS-НУХТ». Зрозуміло, що цей матч – не рядовий. Мало того, що зустрічатимуться чемпіон України та дебютант Вищої ліги, так тут є ще один підтекст. «Будстар-НПУ» ставить собі за мету здобути один з комплектів нагород (звичайно, завдання-максимум – це чемпіонство). І двобій проти чинного чемпіона України – це серйозний іспит для підопічних Костянтина Власенка. Принаймні, для тих, хто ще не має досвіду подібних баталій. У будь-якому разі, це дербі обіцяє бути дуже захоплюючим.

Безумовно, однією з ключових фігур цього матчу буде Юлія Форсюк, яка ще кілька років тому захищала кольори «IMS-НУХТ», а тепер «капітанить» у «Будстарі». Хоча сама Юлія сказала, що для неї ця гра не буде принциповою. «Якби я одразу перейшла з «IMS-НУХТ» у «Будстар», то, можливо, такий матч десь і був би для мене принциповим. Але я встигла за цей проміжок часу пограти в інших командах. Тому, це для мене буде лише поєдинок проти мого колишнього клубу». – так охарактеризувала майбутню гру лідер «будстарівок». Хоча, безумовно, у неї буде бажання забити своїй колишній команді. Так само, як колись було бажання забити «Біличанці-НПУ», коли Форсюк повернулась у чемпіонат України та стала грати за «IMS-НУХТ». І це, ясна річ, має підігріти інтерес до цього дербі.

Ще один нюанс, який стосується цього поєдинку. Перемога в дербі доведе на ділі, що «Будстар-НПУ» дійсно готовий вже зараз боротись за медалі. До того ж, якщо «будстарівки» переможуть, то вони зупинять переможну ходу «IMS-НУХТ», адже підопічні Тараса Шпички наразі ще не втратили жодного очка. І це, безумовно буде хорошим стимулом для господарок майданчику.

І ще один дуже цікавий момент, який неможливо не згадати, якщо ми вже завели розмову про київське дербі між «Будстар-НПУ» та «IMS-НУХТ». Це протистояння знову подарувало нам протистояння двох Вищих навчальних закладів, які мають серйозні футзальні традиції – НПУ ім. Драгоманова та НУХТ.

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга.
«Будстар-НПУ» (Київ) – «
IMS-НУХТ» (Київ)
16 листопада 2018 року. Київ. Спорткомплекс НПУ ім. Драгоманова – 14.00.
Арбітри:
 Д. Дудка, Р. Гейло (обидва – Київcька обл.)

Спостерігач арбітражу: В. Фролов (Київ) 
Прогноз «5х5» – 3:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.