Чемпіонат України серед жіночих команд Вищої ліги поступово набирає ходу. Так само як набирають її і комади, які є прямими претендентами на медалі. Серед них – «ПЗМС» та «Будстар-НПУ». І очна зустріч буде важливою для обох команд. Перш за все – для киянок. Адже підопічним Костянтина Власенка наразі треба набирати очки. А «ПЗМС», який у цьому сезоні дуже непогано грає вдома, навряд чи захоче їх віддавати. Тому, гра обіцяє бути принциповою.

«Будстарівкам», якщо чесно, трохи не пощастило з календарем. У минулому турі вони грали з чинними чемпіонками України – «IMS-НУХТ». Грали, в принципі, непогано, але поступились підопічним Тараса Шпички. І тепер Форсюк та компанії доведеться зіграти з чинними віце-чемпіонками України. Можливо, якби полтавчанки не підсилились у міжсезоння, то можна було би сказати, що певною мірою шанси на перемогу були би рівними. Але завдяки довшій лаві запасних «ПЗМС» має деяку перевагу. Але гра з «IMS-НУХТ» показала, що таку перевагу «Будстар-НПУ» може нівелювати. Тому, підопічні Миколи Кудацького теоретично мали би скористатись планом «Б». Однак, чи є він у полтавчанок? Якщо ні, то це буде на користь «Будстару», який буде зовсім не проти вивезти три очки з домашньої арени прямого конкурента за медалі. І як тут не згадати той факт, що «ПЗМС» вже встиг програти одному прямому конкуренту – «Теслі». Тому, звичайно, «заводчанки» навряд чи захочуть повторювати такий негативний для себе результат.

Але якщо «Будстар-НПУ» грамотно гратиме в обороні, як це було у попередній грі (нехай підопічні Костянтина Власенка і програли її), і якщо піймає кураж Митрофанська, то у Дударчук та компанії дійсно можуть виникнути проблеми. І до цього господаркам майданчику треба бути готовими. До того ж, при всій повазі, вигравати у «5G» та «Багіри/КДЮСШ-8» – це одна справа, а грати з прямим конкурентом – це трохи інша ситуація. Хоча «ПЗМС» теоретично і є фаворитом у цій грі, але навряд чи «Будстар-НПУ» на це погодиться, тому гості докладуть максимум зусиль, щоб здобути свою першу перемогу в чемпіонаті.

Чемпіонат України серед жіночих команд. Вища ліга. 5 тур.
«ПЗМС» (Полтава) – «Будстар-НПУ» (Київ)

24 листопада 2018 року. Полтава. Спорткомплекс ПЗМС – 14.00.
Арбітри: Д. Чумак, С. Ващук (обидва – Харків)
Спостерігач арбітражу: С. Тулєпов (Кременчук)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.