Фактичні господарі майданчику, гравці «АРПИ Запоріжжя», мали велику мотивацію у грі з «Епіцентром К Авангардом». Річ не тільки в тому, що підопічні Максима Павлюка грали вдома, а і в тому, що поки у одеситів відбуваються природні процеси, що пов’язані зі зміною тренера, у запорожців була хороша можливість вийти до півфіналу Кубку ліги. До того ж, «АРПИ» давненько не радував своїх вболівальників перемогами. Тому, підопічні Максима Павлюка хотіли віддати «боржок» своїм фанам.

Запорожці з перших хвилин почали показувати своє бажання перемогти у цій грі. Вони контролювали ситуацію на майданчику та постійно були на м’ячі, шукаючи шляхи до воріт Зеленчука. Однак, фактично перша більш-менш серйозна атака «Епіцентра К Авангарда» призвела до взяття воріт Васильченка. До голу призвів удар Соцького. Для нього ця гра була принциповою, оскільки він грав практично вдома (Соцький – вихованець енергодарського футзалу). Такий перебіг подій був трохи неочікуваним, і тепер підопічним Максима Павлюка треба було відіграватись. Більшу частину першого тайму запорожці намагались грати на половині майданчику «будівельників», але змусити Зеленчука капітулювати їм не вдавалось. Хоча іноді одесити все-таки намагались відповідати своїми атаками, але здебільшого їм доводилось грати на оборону. І в результаті за підсумками першого тайму підопічним Федора Пилипіва вдалось зберегти свою мінімальну перевагу.

Однак, на початку другого тайму одесити таки пропустили. Станіслав Моспан зрівняв рахунок, і після цього питання переможця гри постало гостріше. З одного боку – «АРПИ Запоріжжя» намагався розвинути свій успіх. А з іншого – якби запорожці припустились якоїсь помилки, то це було б на руку «Епіцентру К Авангарду». Проте, рахунок залишався незмінним – 1:1.

А коли основний час підходив до завершення, то «АРПИ Запоріжжя» вдалось вийти вперед. Це Коллінс Йапарама вивів запорізьку команду вперед, збільшивши її шанси на перемогу. У одеситів залишалось дуже мало часу, щоб врятувати гру та перевести її у серію пенальті. Врешті решт, гол Йапарами вивів «АРПИ Запоріжжя» до півфіналу Кубку ліги.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – 1:2
Голи:
Соцький (5) – С. Моспан (21), Йапарама (39)

«Епіцентр К Авангард»: Зеленчук – Соцький, Дрозд, О. Бондаренко, Остапчук – Мірошник, Теряєв, Гай, Свиридов – Коваленко
«АРПИ Запоріжжя»: Васильченко – Ессаргіні, Огністий, Йапарама, Оліщук – Сауді, Трубаров, Кондращенко, С. Моспан – Леміш

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій ЛЕВИЦЬКИЙ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.