В останньому чвертьфінальному поєдинку Кубку ліги зійдуться «Ураган» та «Сокіл». Ще кілька сезонів тому (включно до минулого) поєдинки між цими командами носили непередбачуваний характер, і результат протистоянь було складно передбачити. Зараз же все виглядає інакше. «Просто, просто, просто навпаки», як співав колись гурт «Аква Віта». Наразі «Ураган» набрав таку ходу, що навряд чи «Сокіл» зможе з ним поборотись. Варто лише згадати, як «дракони» переграли «соколят» у чемпіонаті України – 5:1. І цей результат був цілком закономірним. Можливо, щось подібне буде і зараз.

Причини для таких роздумів є. Надто потужним є зараз «Ураган». І навіть такі команди, як «Продексім» та «ХІТ», які вважаються фаворитами сезону, далеко не завжди можуть дати собі раду з «драконами». До того ж, «Ураган» явно налаштований взяти в цьому сезоні бодай би один трофей. І підопічні Максима Павленка наполегливо йдуть до цієї мети, підтверджуючи назву клубу. Тому, логічно, що івано-франківська команда вважається одним з фаворитів «Фіналу восьми» Кубку ліги.

Але водночас варто зазначити, що перемога «соколят» над «АРПИ Запоріжжя» явно додасть натхнення та сил підопічним Романа Ковальчика. І після такого результату подоляни цілком реально можуть показати хорошу гру в матчі з «Ураганом». Однак, це може статись за однієї умови – якщо хмельниччани зможуть втримати стартовий натиск прикарпатців.

А взагалі варто також сказати, що цей матч, перш за все, буде протистоянням двох перших четвірок. І у Максима Павленка, і у Романа Ковальчика основна ставка робиться саме на гру першого квартету. Однак, у той же час Максим Павленко має більше прихованих резервів. Давайте будемо об’єктивними: друга четвірка «драконів» виглядає цікавішою за другу четвірку «соколят». І, можливо, поки перші «ланки» обох команд будуть з’ясовувати, хто з них краще, друга четвірка «Урагану» цілком реально може зробити результат. Принаймні, це – один з варіантів розвитку подій. Але найбільш вірогідним бачиться варіант про стартовий тиск «Урагану» на ворота «Сокола». І результат цієї гри багато в чому залежатиме від того, чи зможуть підопічні Романа Ковальчика на щось претендувати в останньому чвертьфіналі Кубку ліги.  

«Ураган» (Івано-Франківськ)  «Сокіл» (Хмельницький) 
30 листопада 2018 року. Запоріжжя. Палац спорту «Запоріжалюмінбуд» – 18.00.
Арбітри:
 А. Ноєв (Запоріжжя), І. Дудінов (Дніпро), Ю. Кондратьєв (Київ)

Хронометрист: В. Біляєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 5:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.