У перші вихідні грудня будуть зіграні поєдинки другого туру чемпіонату Волині в усіх лігах. Одразу зазначимо, що матчі Суперліги гратимуться у Ковелі, а команди інших ліг зіграють у Луцьку. Втім, про це, а також про шанси команд на перемогу у другому турі – нижче.

Суперліга

Другий тур Суперліги відбудеться у Ковелі. І це буде хороший подарунок місцевим любителям футзалу. Відповідно, найбільша увага буде прикута до місцевої команди – «Вокар-Ковеля». Однак, і інші пари будуть не менш цікавими.

Але розпочнемо все-таки з господарів туру. «Вокар-Ковель» вдруге за тиждень зустрінеться з «Агропродуктом». Нагадаємо, що перед цим «вокарівці» переграли «аграріїв» у рамках Кубку Волині. Тепер же у ковельської команди є все для того, щоб повторити цей результат вже у рамках чемпіонату. До того ж, «Вокар» гратиме вдома. Тому, навряд чи «Агропродукту» можна буде розраховувати на перемогу.

Ще одна «аграрна» команда, «Камаз-Агро», спробує створити сенсацію у поєдинку з «Вотрансом». Звичайно, шансів буде мало, особливо якщо врахувати, що «Вотранс» після вильоту з Кубку Волині буде злий. Але «аграрії», звичайно, спробують. А що з цього вийде – дізнаємось вже під час гри.

Цікаві поєдинки будуть у двох команд, які представляють Хорів. Зокрема, МФК «Хорів» гратиме з «Динамо». Якщо чесно, поки що складно уявити, що наразі «динамівці» можуть щось протиставити своїм опонентам. «Хорів» хоч і не розглядається у числі головних фаворитів сезону, та в топ-шістці він, вочевидь, має бути. Тому, хорівчани навряд чи погодяться на те, щоб втрачати очки там, де вони не зобов’язані це робити.

А от інша хорівська команда, «Надія», буде грати з «Куражем». Ця команда, звичайно, не подарунок, але поки що «Куражу» не вистачає саме того, на честь чого ця команда була названа – куражу. Чи буде він присутній у грі з «Надією»? Питання, звичайно цікаве, але відповідь на нього є. Все залежить від того, чи дозволить «Надія» зіграти «Куражу» в свою гру. Якщо так, то в цьому поєдинку можна чекати на гідну боротьбу. Якщо ні, то у хорівчан теоретично не має виникнути проблем з опонентами.

«Любарт» зіграє з «ЛТСМ», і тут трохи важко одразу визначити фаворита. Обидві команди цікаві, мають непоганий потенціал. Однак, якщо враховувати клас гравців та стиль гри, то тут, звичайно, перевага буде у «Любарта». І, вочевидь, він спробує показати, що є фаворитом у цій парі. Але «ЛТСМ» – це команда, від якої можна чекати сюрпризів. Тому, можливо, щось подібне ми і побачимо у виконанні гравців «ЛТСМ» у цій грі.  

Календар матчів 2 туру Суперліги

1 грудня

Ковель. Спорткомплекс ДЮСШ

12.00. «Кураж» – «Надія»
13.00. «Хорів» – «Динамо»
14.00. «Любарт» – «ЛСТМ»
15.00. «Вотранс» – «Камаз-Агро»
16.00. «Агропродукт» – «Вокар-Ковель»

Вища ліга

Волинська «Вишка» зіграє свої матчі в першу неділю грудня. За той час, який пройшов після матчів Кубку Волині, у команд була можливість проаналізувати свої помилки та переключитись на матчі чемпіонату. Що ж, подивимось, кому це вдалось краще.

Поєдинок між «Агроматом» та «Стеллою» має бути матчем рівних суперників. Хоча можна припустити, що «Агромат» володітиме невеличкою перевагою. Але спробуємо спрогнозувати, що «агроматівці» не скористаються своєю ігровою перевагою, і в результаті вони зіграють зі «Стеллою» в результативні нічию. І ризикнемо передбачити, що це буде єдина нічия у другму турі Вищої ліги.

«Neris-Авангард» минулого тижня програв у двох матчах за три дні. Спочатку поступився у перенесеній грі чемпіонату Волині, в потім вилетів і з Кубку. Тепер «авангардівцям» доведеться зустрітись з «Боратином», який наразі перебуває «на коні». Дві поразки мають розізлити «Neris-Авангард», тому «Боратину» має бути не солодко. Але якщо «Боратин» з самого початку гратиме у свою гру, то є велика ймовірність того, що «авангардівці» знову опиняться «на щиті».

«Вотранс-2-Екоресурси» спробує реабілітуватись після кубкового вильоту. Хоча суперник буде непростий. Точніше – непоступливий. Але у той же час «Колос» є таким суперником, з яким друга команда «Вотрансу» може поборотись за очки. І все це має стати гарантією одного з найбільш цікавих поєдинків другого туру Вищої ліги. Що стосується можливого результату, то саме «Колос» може стати переможцем цієї гии. Вірогідність такого результату, на нашу думку, складає 75 %.

«Мідас» на старті сезону поки що розчаровує. І в матчі з «Олімпією», мабуть, теж не доведеться розраховувати на очки. Принаймні, якщо зважити на останні результати «олімпійців», то можна зробити висновок, що у них старт сезону поки що складається непогано. Тому, в цьому матчі, вочевидь, слід чекати саме на перемогу «Олімпії».

Що стосується матчу між «Торпедо» та «Вілією», то тут більше шансів на три очки матиме саме команда з Млинова. Хоча «автозаводці», звичайно, будуть боротись та намагатися схилити шальки терезів на свою користь. Однак, «Вілія» все-таки зможе здобути звитягу, хоча зробити це, як ми зазначили, буде важко.

Календар матчів 2 туру Вищої ліги

2 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін Сіті». Паркет

16.30. «Агромат» – «Stella»
17.30. «Колос» – «Вотранс-2 Екоресурси»
18.30. «Торпедо» – «Вілія»
19.30. «Neris-Авангард» – «Боратин»
20.30. «Мідас» – «Олімпія»

Перша ліга

У Першій лізі другий за ліком тур обіцяє бути напрочуд цікавим. Адже у кожному з поєдинків буде своя інтрига, і там буде, на що подивитись.

Центральним матчем туру можна вважати поєдинок між «Бережанкою» та «Шахтарем». «Гірники» чудово знають, що «Бережанка» полюбляє грати у швидкий футзал. Тому, аби перемогти такого суперника, вони, мабуть, гратимуть більш прагматично. Це має змусити «Бережанку» грати у не властивій їй манері. Але якщо «Бережанка» почне з перших хвилин грати у притаманний їй футзал, то тоді вже у команди з Нововолинська можуть виникнути проблеми. Тому, можна сміливо сказати, що це буде один з непередбачуваних поєдинків.

Не менш цікавим має бути гра між «Вікторією» та «Мар’янівкою». Це дуже цікаві команди, які завжди готові здивувати. І тепер їм доведеться дивувати одна одну. Очікуємо цікаву гру, підсумком якої, можливо, може стати і нічия.

Після поразки від «СпецТех-Сахарадо» у кубковому поєдинку, «Топільно» спробує реабілітуватись у матчі з «Рятівником». Щоправда, зробити це буде складно, оскільки сам «Рятівник» теж хоче перемогти. До того ж, обидві команди вже вилетіли з кубкових баталій, і після поразок у них є бажання зосередитись на чемпіонаті та більш вдало виступити там. Однак, в очному протистоянні навряд чи одній з команд вдасться розжитись трьома пунктами. Тому – прогнозуємо нічию.

У «Олики» теоретично не має бути проблем з «Вілією-2». Все-таки, за класом «Олика» є трохи сильнішою за другу команду «Вілії». Та й початок сезону для неї поки що складається непогано. Тому, в цій грі «Олика» буде здебільшого грати першим номером, що і має принести їй перемогу.  

Що стосується «Фіміама», то є підґрунтя для того, щоб зробити наступний прогноз щодо гри цієї команди з «Теремно Хлібом». Після того, як «Фіміам» Програв у Кубку Асоціації футзалу Волині «Олиці», ми писали, що «християни» розчарували, перш за все, підсумковим результатом (і грою, мабуть, теж). А оскільки «Теремно Хліб» чимось за стилем гри схожий на «Олику», то можна спрогнозувати, що в і цій грі від «Фіміаму» навряд чи можна чекати позитивних результатів. Тобто – доведеться, мабуть, готуватись до чергового розчарування.

Календар матчів 2 туру Першої ліги

1 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін Сіті». Паркет

11.30. «Теремно Хліб» – «Фіміам»
12.30. «Вікторія» – «Мар’янівка»
13.30. «Вілія-2» – «Олика»
14.30. «Бережанка» – «ТТІ Шахтар»
15.30. «Рятівник» – «Топільно»

Друга ліга

Поєдинки Другої ліги проходитимуть протягом двох перших днів грудня. І там, так само, як і в Першій лізі, буде, на що подивитись.

Ранок 1 грудня розпочнеться з цікавого протистояння між «West Side» та FC «Respect». Обидві команди є не тільки цікавими, а і різноплановими. «West Side» традиційно робитиме ставку на швидкі комбінації, на швидкий футзал. Це може робити і «Respect», але у «картатих» є ще одна додаткова опція – вони грамотно застосовують гру на «стовпа». І коли ця тактика діє, то у суперників починається великі проблеми. Спрогнозуємо, що в цій грі «респектабельні» зроблять акцент саме на силовий футзал, аби не дати суперникам зіграти у свою гру. І такий тактичний хід, в принципі, зможе стати запорукою перемоги у матчі.

У ще одному поєдинку, який відбудеться цієї суботи, зустрінуться «Луцьктепло» та «СпецТех-Сахарадо». І хоча обидві команди приблизно рівні за класом та грою. Але «СпецТех-Сахарадо» все-таки є трохи цікавішою командою, ніж «тепловики». І, можливо, якесь нестандартне рішення від «техників» стане причиною того, що саме вони зможуть здобути три очки у цій грі.

Серед тих матчів, які відбудуться у неділю, перш за все, відзначимо гру між «РадиМо» та «Модерн-Експо». Від «молочників» чекаємо, перш за все, результату, адже наче у них є і бажання, і гра подекуди вдається настільки, що суперникам не позаздриш, але це не завжди супроводжується позитивним результатом. Щоправда, «червоно-білим» у цій грі буде складно в тому плані, що «Модерн-Експо» теоретично є фаворитом даної пари. Але «РадиМо» з цією командою, мабуть, буде навіть легше грати, ніж з такою командою, яка трохи нижче за класом. Тому, в цій грі цілком ймовірні несподіванки.

«Забіяка» вдруге за тиждень зустрінеться з «Юністю». Перше протистояння було кубковим, і воно було на користь «Забіяки» – цей клуб просто не помітив опонентів з Переспи. І щось підказує, що подібна ситуація повториться знову. Принаймні, поки що навряд чи можна сказати, що у «Юності» будуть якісь шанси на хороший результат.

Розклад матчів 2 туру у Другій лізі

1 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін Сіті». Паркет

09.30. «West Side» – FC «Respect»
10.30. «Луцьктепло» – «СпецТех-Сахарадо»

2 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін Сіті». Паркет

09.30. «Забіяка» – «Юність»
10.30. «Надія-2» – «Олімп»
11.30. «РадиМо» – «Модерн-Експо»

Третя ліга

У Третій лізі поєдинки другого туру теоретично мають бути більш-менш прогнозованими в плані результатів. Хоча фактор несподіванки теж відкидати не можна.

«Духче» та «Кременець» невдало стартували в новому сезоні Третьої ліги, програвши свої поєдинки. І тут не скажеш, чия невдача більша – «Духче», який програв «Гранітбуду» з рахунком 0:1, чи «Кременцю», який поступився «Акценту» 2:6? Як би там не було, а у двох команд, які зазнали поразок за підсумками першого туру, є можливість трохи реабілітуватись. І шанси для цього, мабуть, трохи вищі все-таки у «Духче». Чому? Може, тому, що в них оборона поки що трохи надійніше виглядає, ніж у «Кременця»? Тоді їм залишається ще трохи попрацювати над атакою.

Що стосується саме команди «Akcent», то вона зіграє з «KroshuLutsk». Обидві команди в стартовому турі здобули по перемозі. Але «Akcent» зробив це переконливіше. Тому, завдяки тій переконливій перемозі над «Кременцем» саме «Akcent» ми вважаємо фаворитами цієї пари.

 У протистоянні двох команд, які мають назву «Волинь», ми віддаємо перевагу «Волинь-АТО». Перш за все, тому, що ця команда виглядає більш потужно на старті сезону. І це – точно не той суперник, у грі з яким «Волинь U-16» може взяти «свої» очки. Тому, в цій парі наче все просто і прогнозовано.

«Гранітбуд-Ексклюзив» та «Волиньсталь-Любарт» почали сезон з перемог у стартовому турі чемпіонату Третьої ліги. І що цікаво – обидві команди здобули мінімальні звитяги. Щоправда, «Гранітбуд-Ексклюзив», на відміну від «сталеварів», не пропустив. Але очне протистояння цих команд, на наш погляд, навряд чи комусь подарує перемогу. Скоріше за все, тут варто чекати на результативну нічию.

В останньому протистоянні другого туру Третьої ліги зустрінуться «Tatrafan» та «Joma-Луцьк». Навряд чи цей матч можна буде назвати двобоєм невдах, адже обидві команди якщо і поступились у матчах першого туру, то з боями. Тому, чекаємо від обох колективів у цій очній зустрічі, перш за все, бойової, але коректної гри. А переможе тут та команда, яка проявить характер. І поки що в таких перед матчевих розкладах невеличка перевага є на боці «Joma-Луцьк».

Розклад матчів 2 туру у Третій лізі

1 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін Сіті». Тарафлекс

16.30. «Духче» – «Кременець»
17.30. «KroshuLutsk» – «Akcent»
18.30. «Волинь U-16» – «Волинь-АТО»
19.30. «Гранітбуд-Ексклюзив» – «Волиньсталь-Любарт»
20.30. «Tatrafan» – «Joma-Луцьк»

Четверта ліга

Центральним протистоянням другого туру в Четвертій лізі буде гра «Волиньобленерго»«Варта переможці». Обом командам вдалось розпочати сезон з перемог, але «енергетики» зробили це більш впевнено. Тому, все складається так, що саме «Волиньобленерго» має перемогти. Але «Варта» цю гру так просто не віддасть. Вона буде боротись до останньої секунди. І якщо раптом вона програє, то мінімально. Власне кажучи, мінімальну перемогу «Волиньобленерго» ми і прогнозуємо.  

«Прип’ять» зустрінеться з «Ротан Плюс». У цій грі у команди з Любешева не має виникнути проблем з опонентами. Принаймні, поки що нам складно уявити, за рахунок чого «ротанівці» зможуть здобути очки в цій грі. Хіба що за рахунок самовіддачі. Однак, не завжди самовіддача допомагає перемогти. Можливо, «Ротан Плюс» ще набере свої очки, але, мабуть, не у грі з «Прип’яттю».

«Острожець» має поступово набирати ходу. І це повинен підтвердити поєдинок з «Лішнею». «Каноніри» поки що повільно входять у цей сезон, і їм, мабуть, ще потрібен час. Але парадокс у тому, що цього часу насправді у «Лішні» немає. Тому, їй треба починати «брати бика за роги» та набирати ходу, як це робить «Острожець». Ось і подивимось, чи стане ця гра для «канонірів» таким собі поштовхом для подальшої позитивної турнірної ходи. Хоча шанси «Острожця» на перемогу все-таки котуються вище.

Не має виникнути проблем у «Дежі». Принаймні, при всій повазі до «OGGO Team», у цієї команди поки що мало шансів боротись за високі місця у Четвертій лізі. А «Вілія-Дежа» в цьому плані може дивитись у найближче турнірне майбутнє з оптимізмом. А якщо вона переможе «OGGO Team», то вже можна буде щось казати про найближчі турнірні перспективи.

Якщо відштовхуватись від результатів першого туру, то в «Атлетіка» не має бути проблем з «Бельбеком». Судіть самі. «Атлетік» розгромно переграв «Лішню» (4:0), а «Бельбек» поступився «Ансеналу» (0:3). Можна, звичайно, казати про те, що «Бельбек» спробує реабілітуватись, але поки що на папері саме «Атлетік» виглядає абсолютним фаворитом у цій грі. Тому, буде цікаво поспостерігати, чи виправдає він цей статус.

«Імпульс» пропускав стартовий тур Четвертої ліги. Тому, він мав трохи більше часу на те, щоб підготуватись до гри з «Фіміамом-2». Але «християни», які поки що на початку сезону не радують, мають бодай якийсь ігровий тонус. І це має бути на руку «Фіміаму-2». Тому, є підгрунтя для того, щоб спрогнозувати першу перемогу цієї команди у поточному чемпіонаті.

Розклад матчів 2 туру в Четвертій лізі

1 грудня

Луцьк. Спорткомплекс ТРЦ «Адреналін Сіті». Тарафлекс

15.30. «Волиньобленерго» – «Варта переможці»
16.30. «Прип’ять» – «Ротан Плюс»
17.30. «Лішня» – «Острожець»
18.30. «OGGO Team» – «Вілія-Дежа»
19.30. «Бельбек» – «Атлетік»
20.30. «Фіміам-2» – «Імпульс»

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу Волині

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.