Після чоловічої збірної, яка відіграла свої товариські матчі у Португалії, перемикаємось на жіночу, адже їй також належить зіграти два спаринги. Щоправда, підопічним Олега Шайтанова пощастило трохи більше. На відміну від хлопців Олександра Косенка, наші дівчата гратимуть свої «товарняки» вдома, а конкретно – в Ужгороді. Це місто вже давно не бачило якісного футзалу у виконанні національних збірних (свого часу тут один зі своїх товариських матчів грала чоловіча національна збірна з футзалу). Наразі ужгородські команди беруть активну участь у чемпіонаті України сере команд Другої ліги. А ось щодо збірних – тут був довгий час пробіл. Тому, сподіваємось, що ужгородські любителі футзалу не залишать цю подію осторонь та прийдуть на трибуни спорткомплексу «Zinedine», щоб повболівати за «синьо-жовтих». Тим більше, не будемо забувати, що підопічні Олега Шайтанова готуються до «Фіналу чотирьох» першого чемпіонату Європи серед жінок, який відбудеться 15-17 лютого у Португалії. Тому, ужгородським вболівальникам має бути цікаво, в якому стані наші футзалістки підходять до цієї події.

Одразу зазначимо, що наші дівчата тренуються в Ужгороді з понеділка, чергуючи теоретичні заняття з награванням зв’язків у четвірках. Хоча, в принципі, наші дівчата між собою більш-менш зіграні, тому за цей компонент гри можна не сумніватись. Цікаво буде подивитись на те, чи буде Олег Шайтанов вже зараз показувати деякі тактичні напрацювання, якими можна буде здивувати потенційних суперників по півфіналу жіночого Євро. Станом на сьогодні, збірна України готується до матчів зі словачками у такому складі: воротарі – Вікторія Сагайдачна («Tesla»), Олена Цикаленко («ПЗМС»); польові гравці: Сніжана Воловенко, Анастасія Кліпаченко, Ірина Дубицька, Альона Кирильчук, Анна Сидоренко, Олена Павленко, Ірина Майбородіна, Юлія Шевченко (всі – «IMS-НУХТ»), Євгенія Шаповал, Юлія Дударчук (обидві – «ПЗМС»), Юлія Титова («Tesla»), Анна Шульга («Agenta Girls Szekszard», Угорщина), Юлія Форсюк («Будстар-НПУ»).

Як ми бачимо, цього разу в нашій збірній є одна «легіонерка» – Ганна Шульга, яка вже давно не викликалась до лав збірної. Окрім того, ми бачимо у складі нашої збірної і її капітана – Юлію Тітову. Нагадаємо, що Юлія деякий час відновлювалась після важкої травми, яку вона отримала у матчі Основного етапу чемпіонату Європи проти збірної Білорусі. Нещодавно Тітова повернулась на майданчик, і навіть встигла відзначитись голом в одному з останніх матчів чемпіонату України. Але, за словами нашого капітана, вона в тій грі отримала невеличке ушкодження, тому їй треба було ще трохи полікуватись. Однак, наразі ми бачимо Юлію у складі збірної, а це означає, що наш капітан зможе зіграти у матчах зі збірною Словаччини. Натомість, на жаль, не зіграє в цих товариських матчах представниця «ПЗМС» Таїсія Бабенко, яка отримала травму. Наші дівчата вже підтримали Таїсію, виклавши в одній з соцмереж відео звернення до неї. Будемо сподіватись, що ця футзалістка встигне відновитись до того часу, коли розпочнеться фінальна стадія підготовки до «Фіналу чотирьох»

А тепер перейдемо до наших суперниць. Збірна Словаччини зібралась у Кошице 5 грудня. Для підготовки до матчів зі збірною України головний тренер словацької команди Патрік Беер викликав не тільки гравців номінального основного складу, а й кількох резервісток.

Загалом список викликаних футзалісток збірної Словаччини виглядає так.

Основний склад

Воротарі: Петра Тішлярова («Банська Бистриця»), Яна Червікова («Жиліна»).
Польові гравці: Сільвія Статанова, Барбора Шедіва (обидві – «Спартак Мийава»), Івана Обеткова, Барбора Валова, Домініка Кучарчікова (всі – «Жиліна»), Домініка Нагьова, Зіта Банікова, Моніка Комлодьова, Ленка Вієнерова (всі – «Гріззлі Кошице»), Тамара Гембіцька, Тімеа Яченкова (обидві – «Банська Бистриця»), Діана Мачкова («Екопрім Прешов»).

Резервістки

Лівія Потенгова, Фредеріка Пайонкова (обидві – «Екопрім Прешов»), Вероніка Жданська («Банська Бистриця»), Нікола Гайдошова, Зузана Форрайова (обидві – «Гріззлі Кошице»), Зузана Шкорванкова, Вероніка Янцова, Габріела Кубашкова (всі – «Жиліна»).     

Товариський матч
Україна (жінки) – Словаччина (жінки)

7 грудня 2018 року. Україна. Ужгород. Спорткомплекс «Zinedine» – 18.30.
Прогноз «5х5» – 3:0

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото збірної Словаччини запозичено з сайту futsalslovakia.sk

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.