Жіноча збірна України у першому товариському матчі здолала жіночу збірну Словаччини. Хоча перемога підопічним Олега Шайтанова, якщо чесно, далася дуже нелегко. Особливо нелегко було в першому таймі. Втім, про все – по порядку.

Почнемо з того, що незважаючи на те, що в ужгородській пресі практично не було згадок про те, що у спорткомплексі «Zinedine» відбудуться товариські матчі між жіночими збірними України та Словаччини, на перший поєдинок народ все-таки прийшов, тому єдина трибуна цього затишного спорткомплексу була заповнена десь на 75 %. І це, до речі, вже далеко не перший випадок, коли, незважаючи на маленький відсоток реклами та афіш, люди приходять подивитись на футзальну збірну України хоч чоловічу, хоч жіночу. Тому, можемо сказати тут лише одне: футзал єднає.

А сам матч розпочався з не дуже приємних миттєвостей для збірної України, адже фактично на перших хвилинах у словацької команди був вихід на ворота Цикаленко. Точніше, виходила Банікова. Однак, Цікаленко була на висоті. Зазначимо, що протягом першого тайму підопічні Патріка Беера мали кілька дуже реальних нагод для того, щоб змусити капітулювати збірну України. Найнебезпечніший момент був на 9-й хвилині, коли лише завдяки зусиллям Шульги, яка винесла м’яч з порожніх воріт української команди, рахунок не змінився з 0:0 на 0:1.

У відповідь на стрімкі та небезпечні контратаки збірної Словаччини, українські футзалістки намагались більше тримати м’яч у себе та знаходити слабкі місця в обороні своїх суперниць за допомогою позиційних атак. Не завжди проходила у нашої команди гра на «стовпа», що, відповідно, знижувало рівень небезпеки біля словацьких воріт. Але все-таки підопічні Олега Шайтанова знаходили можливості для ударів – переважно, дальніх. Один з них, у виконанні Форсюк, струсанув поперечину воріт збірної Словаччини. Намагались пробивати з різних позицій Шульга, Дударчук, Воловенко, однак результату не було.

Втім без голу збірна України не залишилась. На 11-й хвилині Шульга відзначила своє повернення до складу збірної України голом. Після цього українки наче зняли зі своїх плечей важкий тягар та почали потроху грати у притаманну їм гру. Однак, незважаючи на це, рахунок у першому таймі залишився незмінним – 1:0 на користь «синьо-жовтих».

А після перерви Олег Шайтанов вирішив трохи поміняти поєднання гравців у першій четвірці. Так, замість Кліпаченко та Кирильчук у стартовому квартеті з’явились Павленко та Шевченко. І це практично одразу принесло результат. Саме атака видозміненої першої «ланки» призвела до автоголу Банікової, яка намагалась перервати прострільну передачу Воловенко та зрізала м’яч у власні ворота. Після цього голу українські футзалістки заграли цікавіше. У діях «синьо-жовтих» стало більше впевненості. До того ж, стало помітно, що і словацькі футзалістки вже були втомлені, тому й активність біля воріт Цикаленко значно знизилась. А Олег Шайтанов тим часом трохи видозмінив і другу четвірку, запустивши туди Майбородіну та Шаповал. Однак, дії цього видозміненого квартету не завжди були такими результативними, хоча якби та ж таки Євгенія Шаповал у деяких епізодах знаходила правильне рішення, то рахунок вже тоді міг би бути більшим.

Втім, наприкінці зустрічі українській команді все-таки вдалося остаточно закріпити свою перевагу. Олена Павленко стала авторкою третього голу у ворота збірної Словаччини, чим остаточно зняла питання про переможця цього першого товариського матчу. Тепер же будемо сподіватись, що і в другому спарингу, який відбудеться 8 грудня, перемога буде на боці українок.       

Україна (ж) – Словаччина (ж) – 3:0
Голи:
Шульга (11), Банікова (25 – автогол), Павленко (40)

Україна: Цикаленко – Кліпаченко, Кирильчук, Воловенко, Форсюк – Дударчук, Шульга, Сидоренко, Дубицька – Павленко, Шевченко, Є. Шаповал, Майбородіна
Словаччина: Чернікова – Сматанова, Банікова, Вієренкова, Валова – Нагьова, Обеткова, Комлодьова, Мацкова – Яценкова

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Ужгородська футзальна ліга

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.