За кілька днів до Нового року у Львові відбудеться справжнє свято футзалу – Матч зірок української Екстра-ліги. Це перший подібний захід в історії вітчизняного футзалу. І символічно, що його проведення співпало зі святкуванням 25-ї річниці українського футзалу, адже саме 25 років тому була створена Асоціація футзалу України. І ось тепер українські любителі футзалу отримають справжній новорічний подарунок, адже на паркет Палацу спорту «Галичина» вийдуть зірки нашої Екстра-ліги.

Безумовно, це вдалий піар як для самої Екстра-ліги, так і для всього українського футзалу взагалі. І це буде вдалий крок для подальшої популяризації цього виду спорту на теренах України. А точніше – це буде відновлення популяризації, адже на початку 2000-х років футзал був дійсно популярним видом спорту в Україні. Про це свідчать і наші досягнення. «Срібло» Євро-2001 та Євро-2003 ніхто не забув? А вдалі виступи донецького «Шахтаря», який зробив серйозну планку для наших команд, адже поки що більше ніхто, окрім «помаранчево-чорних», не досягав півфіналу Кубку УЄФА. Тільки був один «мінус» – у того нашого «золотого» покоління (або «срібного», якщо відштовхуватись від результатів збірної України) не було Матчу зірок, хоча за іменами це були справжні зірки: Шайтанов, Корідзе, Косенко, Пилипів, Мансуров, Попов, Корнєєв… Можна, звичайно, перелічувати довго. Але те, чого не було тоді, буде тепер, у виконанні сучасних зірок. Хоча, як на мене, наших легенд якимось чином теж треба відзначити та вшанувати. Втім, це – лише думки автора.

А поки що перейдемо до самого матчу. Одразу зазначимо, що у складі «північної» команди відбулась заміна, оскільки Максим Войток, який мав представляти на Матчі зірок «ІнБев/НПУ», не зможе зіграти через травму, отриману в поєдинку з «Соколом». Тому, його замінить капітан об’єднаної команди Сергій Литвиновський. Окрім цього факту заміни гравця, наразі більше немає ніяких форс-мажорів. Палац спорту «Галичина» готовий і до зіркових конкурсів, і до самого поєдинку.  

Отже, чекати залишилось недовго. Вже сьогодні о 18.30 на нас чекає шикарне передноворічне футзальне шоу, від якого, сподіваємось, задоволення отримають усі.

Матч зірок української Екстра-ліги
«Північ» – «Південь»

27 грудня 2018 року. Львів. Палац спорту «Галичина» – 18.30.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 4:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фотографії запозичені з офіційної сторінки Асоціації футзалу України у соцмережі Facebook

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.