Після новорічних свят великий футзал повертається до міста, в якому був завершений футзальний 2018 рік в Україні. Звичайно, мова йде про Львів, який вже встиг відійти від Матчу зірок, і тепер готовий приймати поєдинки Екстра-ліги. Зокрема, найближчий – це двобій між «Енергією» та «ІнБев/НПУ».

Звичайно, для обох команд буде дуже важливо розпочати новий календарний рік перемогою. Тим більше, і «Енергія», і «ІнБев/НПУ» не втрачають надії потрапити до топ-шістки, яка гратиме у другому етапі. Особливо це стосується «пивоварів», які можуть сміливо занести собі в актив кінцівку минулого року. Але, як відомо, апетит приходить під час їжі. Тому, ніхто не здивується, якщо підопічні Валерія Директоренка матимуть велике бажання перемогти у Львові. Тим більше, об’єднана команда, вочевидь, прагнутиме взяти реванш за поразку в першому колі на рідному паркеті. Але водночас є одне питання: наскільки вплинула святкова перерва на ігровий тонус «пивоварів», які перед цією паузою набрали відносно непоганий хід? Ось це, мабуть, і буде головним питанням даної гри.

У «Енергії», звичайно, буде перевага рідного майданчику. Але давайте скажемо відверто: наразі «енергетики» не є такою силою, яка в рідних стінах рідко кого відпускала з миром. І результати цього сезону певною мірою підтверджують цю думку. Тому, в цьому плані, звичайно, шанси у гостей не виглядають такими примарними. Але з іншого боку – «Енергія» в будь-якому разі залишається «Енергією», яка ставить перед собою максимальні цілі. Тому, підопічним Валерія Легчанова, безумовно, потрібно розпочати цей рік з перемоги, щоб потім мати гарний настрій для вирішення подальших турнірних завдань.

Отже, який можна з цього зробити висновок? Звичайно, «Енергія» буде фаворитом, і ніхто не здивується, якщо львів’яни дуже швидко візьмуть гру під свій контроль. Але «ІнБев/НПУ» все-таки матиме шанси на те, щоб вивезти очки з Палацу спорту «Галичина».

«Енергія» (Львів)  «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ)  
12 січня 2019 року. Львів. Палац спорту «Галичина» – 13.00.
Арбітри:
 С. Подворний, Д. Божко (обидва – Хмельницький), В. Болізюк (Львів) 

Хронометрист: Я. Сторожук (Львів) 
Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.