Головний тренер жіночої збірної України підбив підсумки двох міжнародних товариських матчів з Італією, які цього тижня відбулися у Броварах та розповів як команда проводитиме підготовку до Фіналу Чотирьох першого в історії чемпіонату Європи серед жіночих команд, який з 15 по 17 лютого проходитиме у Португалії.

– Цього тижня у Броварах відбулися 2 міжнародних товариських матчі з Італією. Наскільки важливими стали протистояння з цим суперником?
– Зустрічі з такими суперниками є вкрай важливими перед серйозними змаганнями. Велика подяка Асоціації футзалу України та всім клубам, які пішли назустріч, щоб ці поєдинки відбулися. Вони не були простими та дали багато інформації для роздумів.

– Перший тайм стартової зустрічі з італійками став найгіршим серед усіх чотирьох двадцятихвилинок, які провели Ваші підопічні. Як вважаєте, у чому полягають причини?
– Не виключаю, що це був найгірший перший тайм за всю історію національної жіночої збірної України з футзалу. Я ще сам собі не дав точної відповіді на це запитання, тому, пробачте, зараз не готовий дати відповідь на нього.

– Щодо повторного поєдинку. На Вашу думку, чого не вистачило, аби все ж втримати переможний результат?
– Впродовж матчу ми мали декілька нагод, аби збільшити рахунок. Треба було забити хоча б один м’яч, щоб той прикрий автогол не став вирішальним у другій зустрічі.

– Перед матчами команди були у зовсім різних умовах. В Італії останній тур відбувся минулої неділі, а в Україні – фактично 5 тижнів тому. Наскільки цей фактор впливав на ігрову готовність команд перед цими матчами?
– Це один із моментів про який можно говорити, відповідаючи на друге запитання. Звісно, ігровий тонус дуже важливий, але в італійок свій календар, а у нас – свій.

– У другому матчі жахливої травми зазнала Олена Цикаленко. Чи є якісь попередні терміни її одужання?
– У четвер її прооперували. Все дуже серйозно. Хотілося б побажати Олені якнайшвидшого одужання.

– Протягом другого матчу 26 хвилин у воротах провела Наталія Митрофанська з «Будстар-НПУ». Як оціните її дебют у збірній?
– Наталія впоралася з покладеними на неї обов’язками. Я не виключаю, що цей матч був найбільш статусним в її житті, і вона гідно виглядала у воротах збірної своєї країни.

– У матчах з Італією взяли участь ще декілька новачків (зокрема, Христина Єрьоменко та Ксенія Гриценко). Чи залишилися Ви задоволеним тим як вони себе проявили?
– Так, мені сподобалося їхнє ставлення до тренувального процесу та бажання грати за збірну.

– Щодо Євро-2019. Навчально-тренувальний збір команди розпочнеться 5-го лютого. Це буде лише тренувальний цикл або ж плануєте провести спаринги з певними командами?
– Це буде тренувальний збір. Контрольних матчів ми не плануємо.

– Склад, який ми побачили у поєдинках з Італією набагато відрізнятиметься від того, який вирушить до Португалії?
– Склад, який грав з Італією буде змінений, але не кардинально. Остаточно сказати хто поїде на чемпіонат Європи ми зможемо ближче до закінчення зборів.

– Інші учасники «Фіналу чотирьох» у рамках підготовки провели декілька очних протистоянь. Чи не виникало у Вас бажання зіграти міжнародні товариські зустрічі з кимось серед них?
– Звісно, ми мали бажання провести матчі з учасниками «Фіналу чотирьох». Були перемовини, але домовитись з різних причин домовитися не вийшло.

–​ Яке завдання жіноча збірна України ставитиме перед собою на Євро-2019?
– Всі мріють про фінал Євро-2019!

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.