Перші хвилини повторної зустрічі знову активніше розпочала команда Томаша Нойманна. Двічі воротам «жовто-синіх» загрожував Сайдлер, але Савенко обидва рази вдало зіграв на останньому рубежі.

Суттєво змінив хід гри гол нашої збірної на 5-ій хвилині. Чехи застосували високий пресинг, і українці зуміли його подолати. У результаті, Фаренюк точним пасом вивів Шотурму віч-на-віч з Вахалою, і Петро вдало реалізував свою нагоду.

Господарі не збиралися здаватися, і створювали небезпеку біля Савенка. Після розіграшу кутового Решетар з передачі Яновскі пробив точно у кут, але кіпер нашої збірної перевів м’яч на ще один корнер.

На 12-ій хвилині шанс зробити рахунок рівним мав воротар чеської збірної. Українці не накрили Вахалу, і той сильним ударом здалеку поцілив у стійку.

Не минуло і 60 секунд як неймовірний шанс подвоїти перевагу українців втратив Радевич. Чудову двоходівку розіграли «ураганівці» Микитюк та Фаренюк, і Артем викотив ідеальний пас на Віталія, який не зумів переграти Вахалу з вбивчої позиції.

Втім, підопічним Олександра Косенка все ж вдалося забити другий гол до перерви. Кіпер чехів знову задалеко вийшов з воріт, за що був покараним влучним ударом Малишка зі своєї половини поля.

Вже після відпочинку українці створили одразу 3 неймовірних моменти. На 22-ій хвилині Фаренюк знову відпасував на Радевича, але Віталій вкотре не зумів перехитрити Вахалу, який перевів м’яч на кутовий. Після розіграшу стандарту Микитюк знайшов передачею Фаренюк, але Артем влучив у стійку. А ще за кілька миттєвостей «жовто-сині» заробили штрафний. З потужним ударом Микитюка воротар чеської збірної впоратися не зумів, і рахунок став 3:0 на нашу користь.

На 25-ій хвилині каркас воріт по черзі врятував кожну зі збірних. Спочатку Корсун викотив м’яч під удар Салтанову, але Ігор влучив у стійку, а вже у наступній атаці чехів Словачек вийшов на побачення з Савенком, але Юрій перевів м’яч вже у стійку українських володінь, від якої м’яч вилетів у поле.

За 3 хвилини Савенка підстрахувала вже інша стійка його воріт, яка прийняла на себе постріл Сайдлера.

За 8 хвилин до фінального свистка господарі почали розігрувати п’ятого польового і це дало свій результат. Спочатку той-таки Сайдлер після асисту Решетара скоротив різницю до двох голів. Натомість, на 37-ій хвилині Внук встановив на табло результат 2:3.

Кінцівка поєдинку минала надзвичайно напружено, адже обидві команди мали по 5 фолів, що не давало їм права на помилку. Зрештою, на останніх секундах зустрічі Педяш підчатував на обрізку чехів, і відправив м’яч у порожні ворота, встановивши остаточний рахунок матчу.

Чехія – Україна – 2:4
Голи: Сайдлер (33), Внук (37) – Шотурма (5), Малишко (15), Микитюк (22), Педяш (40)
Попередження: Фаренюк (11), Шотурма (17)
Чехія: Ондржей Вахала – Яновскі, Сайдлер, Внук, Решетар – Коуделка, Заруба, Словачек, Чупак, Кріванек, Холи, Ковач, Мареш, Герчак
Україна: Савенко – Фаренюк, Микитюк, Шотурма, Радевич – Педяш, Малишко, Салтанов, Поночовний, Легендзевич, Єрьомін, Зварич, Корсун, Литвиненко
Попередження: Фаренюк (11), Шотурма (17)

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: Радек КЛІР

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.