Підопічні Віталія Одегова виявилися сильнішими за своїх угорських опонентів у першій очній товариській зустрічі.

Перший небезпечний момент у зустрічі виник на 5-й хвилині, коли господарі паркету вперше потурбували Козлова. Втім, кіпер нашої команди був на місці.

Менш ніж за 60 секунд своїми моментами відповіли українці. Спочатку Сенюк, а потім Белан пробивали по воротах опонентів, але у площину не влучили.

Гра була доволі в’язкою, і ніхто не хотів поступатися у боротьбі. Станом на сьому хвилину рахунок по фолах був 3:4. За дві хвилини команда Тамаша Франка наздогнала нашу збірну за цим показником, однак, після того жодного порушення у стартовій двадцятихвилинці зафіксовано не було.

Ще один небезпечний момент угорці мали на 8-й хвилині. Козлов далеко вийшов зі своїх воріт, зупигивши наступ суперника, а політ м’яча після продовження атаки господарів на лінії воріт перервав Нагорний.

На 9-ій хвилині знову виникла нагода у нашої збірної. Сорокін пробивав з доволі гострого кута, і Дохани впевнено впорався з його ударом.

Мав нагоду відзначитися тепер вже в атаці Нагорний, але кіпер угорців знову був на висоті.

«Жовто-сині» перехопили ініціативу, але самостійно ледь не подарували супернику неймовірну нагоду, аби повести у рахунку. Бланк невдало розіграв кутовий, після чого його пас перехопив Дароці, зумівши втекти віч-на-віч з Козловим. Однак, його пострілу забракло влучності.

Втім, команді Віталія Одегова все ж вдалося втілити свою перевагу у гол. Трохи більше, ніж за хвилину до перерви українці заробили кутовий. Масевич точним пасом знайшов Сенюка, який зумів вразити ворота суперників.

Дуже активним з нашого боку вийшло продовження матчу у другій половині. Вже на перших секундах міг забивати Овакімян, але пробив повз.

Однак, на 23-й хвилині гостям вдалося подвоїти рахунок. Сенюк протягнув м’яч і пробив під поперечку без шансів для Дохани.

А ще за 3 хвилини рахунок у поєдинку став 3:0 на користь нашої збірної. Спочатку Завертаний влучив у стійку, але атака знайшла своє продовження і потужним пострілом Бланк зумів збільшити перевагу українців.

Після такого неприємного перебігу подій угорці вдалися до активних дій, і доволі швидко знайшли ключ від воріт Козлова. Сорокін зірвав атаку суперника, заробивши гірчичник, а Тама неймовірним ударом зі штрафного вперше переграв воротаря нашої команди.

За 11 хвилин до завершення господарі почали розігрувати п’ятого польового, роль якого виконував той-таки Тама. На 32-й хвилині шанс зменшити різницю у рахунку мав Олівер Фекете, але м’яч після його удару пройшов у безпосередній близькості біля володінь Козлова.

На 35-й хвилині підопічним Тамаша Франка все ж вдалося наблизитися до опонента на відстань одного голу. Ронасекі вдало скористався непорозумінням нашої оборони, і відправив м’яч у ворота. До слова, протягом цієї атаки арбітрами було зафіксовано відкладений фол, який став п’ятим для українців.

За хвилину знову повернути перевагу у два м’ячі команді Віталія Одегова міг Сорокін, але на останньому рубежі вкотре впевнено себе проявив Дохани.

Минуло декілька десятків секунд, і вже згаданий Ронасекі міг відновити статус-кво, але ворота «жовто-синіх» врятував Козлов.

На останній хвилині Завертаний ударом з далекої відстані знову подарував гостям перевагу у два м’ячі.

Проте, фінальне слово все ж лишилося за угорцями, які за 5 секунд до фінального свистка заробили дабл-пенальті. Вирок впевнено реалізував Тама. Тож, 4:3 – непроста перемога нашої збірної.

Угорщина (U-19) – Україна (U-19) – 3:4
Голи: 
Тама (29, 40, ДП), Ронасекі (35) – Сенюк (19, 23), Бланк (26), Завертаний (40)

Угорщина (U-19): Дохани – Остор, Юхас, Фекете, Тама – Ронасекі, Сіпос, Надь, Солтес, Дароці, Тот, Фекете, Геренчер, Сакашіч, Маг’яр
Україна (U-19): Козлов – Бланк, Овакімян, Завертаний, Сорокін – Нагорний, Белан, Сенюк, Масевич, Литвиненко, Волков, Квасній, Меденець,
Попередження: Сорокін (28)

Додамо, що друга зустріч між юнацькими збірними України та Угорщини відбудеться 7 лютого. Початок о 15:00 за Києвом.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.