Якщо згадати, що поєдинок першого кола між «ХІТом» та «Продексімом» закінчився внічию (4:4), то було легко передбачити, що від київського протистояння цих команд можна було чекати як мінімум повторення такого гольового «шоу». До того ж, не будемо забувати, що чим ближче початок другого етапу чемпіонату Екстра-ліги, то більшої ціни набувають «золоті» очки, які здобуті у протистояннях між командами, які вже офіційно увійшли у топ-шістку, яка боротиметься за медалі чемпіонату. Тому, тут вже кожний пункт, здобутий у очних зустрічах, дуже важливий. Безумовно, це розуміли гравці «ХІТа» та «Продексіма». Отже, це означало, що обидві команди будуть змушені діяти з перших хвилин матчу.

І вже на 4-й хвилині пролунав перший «сигнал» від «ХІТа», який відкрив рахунок після удару Чепорнюка. Однак, вже за кілька миттєвостей рахунок став рівним – Сухов, мабуть не очікував удару від Корсуна, і в результаті голкіпер «ХІТа» побачив м’яч вже у своїх воротах. Такий розвиток подій обіцяв цікаве продовження по ходу гри. І в будь-який момент шальки терезів могли схилитись у будь-який бік. І після екватору першого тайму коливання терезів у різні боки стало більш відчутним. Варто було Зваричу вивести «Продексім» вперед, так одразу «ХІТ» відповів – Чепорнюк скористався пасом Колесникова та змусив Савенка капітулювати. А ще трохи згодом кияни вийшли вперед після голу Тменова. Далі гольова перестрілка продовжилась, і це призвело до того, що тренери обох команд, не змовляючись, поміняли своїх стартових голкіперів. А вже станом на 15-ту хвилину рахунок був 4:3 на користь «Продексіма». «ХІТ» до перерви намагався відновити рівновагу в рахунку, однак, зробити це підопічним Дмитра Шувалова не вдалося.

Але початок другого тайму був за «ХІТом», і це принесло свої плоди – Школьний зробив рахунок 4:4. Такий «гол з роздягальні» не входив у плани херсонців. Однак, після цього на авансцену вийшли воротарі «ХІТа» та «Продексіма» – Іваняк та Ципун, які раз по раз показували свою майстерність, рятуючи свої ворота від голу. А вже після того, як минув екватор другого тайму, сталася розв’язка цього поєдинку. Все почалося з того, що спочатку у ворота гостей був призначений дабл-пенальті. Однак, Ципун зміг відбити удар Педяша. Покарання прийшло за кілька хвилин, коли «Продексім» вийшов уперед завдяки голу Білоцерківця.  Але потім у «мельників» почались серйозні проблеми. Спочатку Жук вкотре зрівняв рахунок у грі. А потім ще й Бессалов отримав червону картку. До того ж, у ворота херсонців був призначений пенальті. Але знову своє вагоме слово сказав Ципун, який впорався з ударом Чепорнюка. Це надихнуло «мельників», які змогли вистояти дві хвилини у меншості. Після того, як склади команд знову стали рівними, рахунок знову міг змінитись, але ані «ХІТу», ані «Продексіму» не вдалося вирвати перемогу. Таким чином, результативна нічия – 5:5. 

«ХІТ» (Київ) – «Продексім» (Херсон) – 5:5
Голи: Чепорнюк (4, 12), Тменов (14), Школьний (22), Жук (34) – Корсун (5), Зварич (12), Роніньо (14), Волянюк (15), Білоцерківець (33)
«ХІТ»: Сухов (Іваняк, 14) – Тменов, Педяш, Школьний, І. Борсук – Колесников, Журба, Боргун, Чепорнюк – Жук, А. Борсук
«Продексім»: Савенко (Ципун, 21) – Ланко, Роніньо, Волянюк, Бессалов – Шотурма, Корсун, Білоцерківець, Зварич – В’яч. Чуднов
Попередження: Тменов (6), Колесников (28) – Роніньо (8), Корсун (24), Ципун (31)
Вилучення: Бессалов (35)
На 31-й хвилині Педяш («ХІТ») не реалізував 10-метровий (воротар)

На 35-й хвилині Чепорнюк («ХІТ») не реалізував 6-метровий (воротар) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.