Стартовий тур другого етапу Екстра-ліги (він же – 19-й тур від початку всього сезону) фактично розпочався поєдинком між командами, які і розпочинали сезон матчем за Суперкубок України, і закінчували очною зустріччю перший етап чемпіонату України (тут одразу треба сказати, зо «закінчували» – поняття відносне). І ось «Продексім» та «Енергія» знову зустрілись. Тепер вже у рамках стартової гри другого етапу.

Звичайно, після поразки у фіналі Кубку України «Продексім» мав серйозне бажання виправитись перед своїми вболівальниками за поразку в фіналі Кубку України від «Урагану». Тому, в цьому плані «Енергія» ризикувала потрапити «під гарячу руку» «мельникам». Хоча в той же час «енергетики» мали час для того, щоб ретельно підготуватись до цієї гри. Але по факту виявилось, що Валерій Легчанов привіз у Херсон неповний склад – лише двох воротарів та дев’ятьох польових гравців. Тобто, у плані лавки запасних «Енергія» вже поступалась «Продексіму». А от щодо гри…

А по грі «Продексім» намагався одразу взяти ініціативу в свої руки. І це підопічним Хаві Родрігеса, в принципі, вдавалось, але акцент на швидкий гол вони не робили. Тим не менш, «мельникам» вдалось першими відкрити рахунок у цій грі. Це зробив Зварич, для якого «Енергія» вже давно є однією з «улюблених» команд у контексті забитих голів. Здавалось, що після цього «Продексім» почне грати більш активно біля чужих воріт, аби подвоїти свою перевагу. Однак, херсонці не поспішали форсувати події, хоча гра проходила під їх контролем. Однак, дуже скоро «Продексім» забив другий гол у ворота Войтовича – Шотурма реалізував штрафний. Але на цьому проблеми «енергетиків» не закінчились. На диво легко «Продексім» продовжував нарощувати свою перевагу, і в результаті на перерву команди пішли за рахунку 4:0 на користь «Продексіму». Тобто, фактично «мельники» зробили результат вже у першому таймі.

Такий розвиток подій сміливо дозволяв «Продексіму» грати за рахунком. Більше того – «мельники» могли запросто віддати ініціативу супернику, щоб спробувати пограти на контратаках. Але в цей день у «Енергії» мало що виходило попереду. Натомість, на 27-й хвилині Корсун зробив рахунок 5:0 на користь «Продексіму», після чого Войтович поступився своїм місцем у воротах «Енергії» 17-річному дебютанту Екстра-ліги Грицківу. Але його дебют не вийшов «сухим», адже дуже скоро він пропустив красень-гол від Роніньо. Так рахунок став 6:0, і «Продексім» не зупинявся на досягнутому. Він подекуди мав можливості для того, щоб збільшити рахунок. І це підопічним Хаві Родрігеса вдавалося робити. Більше того – вони стали близькими до того, щоб зробити рахунок двозначним. І це «мельники» зробили на 38-й хвилині, коли Білоцерківець забив, як з’ясувалось, останній гол у цій зустрічі.

А що ж «Енергія»? За весь матч у львів’ян було десь дві-три нагоди забити бодай би один гол. Два моменти мав Ременець. Але забити «зелено-білим» так і не судилось. Львів’яни отримали, мабуть, свою найрозгромнішу поразку за всю історію існування клубу. Тепер у підопічних Валерія Легчанова є приблизно два тижні для роботи над помилками.  

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 10:0
Голи:
Зварич (7, 33), Шотурма (14), Роніньо (16, 28), Клаудіньо (17), Корсун (27, 34), Скорий (35), Білоцерківець (38)

«Продексім»: Ципун (Савенко, 31; Бакінський, 36) – Клаудіньо, Волянюк, Роніньо, Скорий – Корсун, Шотурма, Зварич, Білоцерківець – Бессалов, В’яч. Чуднов, Фетько
«Енергія»: Войтович (Грицків, 27) – Ковальчук, Радевич, Струк, Кузь – Коваль, Пелех, Гасюк, Легендзевич – Ременець.
Попередження: Пелех (14), Легендзевич (28)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.