Після перемоги у Кубку України «Ураган» прагнув продовжити свято вже у рамках чемпіонату України. До того ж, у рамках першого етапу чемпіонату «дракони» втрачали очки у матчах проти рівнян. Тому, в цьому плані для підопічних Максима Павленка цей поєдинок був особливим. У той же час варто відзначити, що «кардинали» приїхали в Івано-Франківськ, маючи у заявці дев’ять польових гравців та одного воротаря – Свинарчука. Погодьтесь, така ситуація була явно не на користь гостей.

Це зайвий раз підтвердив і швидкий гол, забитий «драконами» вже на 2-й хвилині. До цього голу призвела помилка Кравчука біля своїх воріт, чим і скористався Кордоба, який відав пас на Фаренюка, який забив у ворота свого колишнього клубу. Зазначимо, що за кілька хвилин «ураганівці» ледь не забили ще один гол після помилки того ж таки Кравчука, проте цього разу для «кардиналів» усе минулося. Щоправда, і без цього у господарів майданчику подекуди виникали моменти. Тому, біля воріт Свинарчука часто виникала напруга. Були нагоди у Когута, Абакшина, Кордоби, але рахунок на табло манежу Коледжу фізвиховання залишався незмінним. Водночас треба відзначити, що були моменти і у рівненської команди. Зокрема, дуже активними були Ардашников та Мануйленко, які були основними заводилами у своїх четвірках. Також не відставав і Поночовний, який намагався виводити своїх партнерів на ударні позиції. Були хороші моменти у «кардиналів», коли Ардашніков, наприклад, пробив з непоганої позиції мимо дальнього кута. Ще в одному моменті ворота Колтка врятувала стійка. Однак, на 17-й хвилині Кордоба зробив рахунок 2:0 на користь «Урагану», і це вже був сигнал тривоги для «кардиналів». Але рівняни змогли тут же відповісти своїм голом у виконанні Мануйленка, чим, відповідно, повернули інтригу в матч.

Але практично на початку другого тайму Лебідь відновив перевагу «Урагану» в два м’ячі. І цей гол, вочевидь, зламав плани підопічних Станіслава Гончаренка на другий тайм. Хоча варто віддати належне рівнянам, адже вони все-таки намагались надалі продовжувати боротьбу. Проте, гол Цілика, після якого рахунок став 4:1 на користь «Урагану», став початком того, що шальки терезів почали все більше схилятись у бік «драконів». Зазначимо, що цей гол «Кардинал» пропустив, граючи з п’ятим польовим. Цю тактику «кардинали» застосовували і в першому таймі, а у другій 20-хвилинці вони повернулись до цієї тактики, однак пропустили у власні порожні ворота. Після цього рівняни продовжили грати вп’ятьох, однак у цій штучній більшості у них практично нічого не виходило. Натомість, «Ураган» ще двічі вразив порожню «рамку» воріт «Кардинала». А на 31-й хвилині Цілик, оформивши дубль, забив гол, який згодом підбив підсумок усього матчу. Але це стало зрозуміло потім. А поки обидві команди вже фактично догравали гру, в якій все було вирішено.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 7:1
Голи:
Фаренюк (2), Кордоба (17), Лебідь (23), Цілик (26, 31), Колток (30), Микитюк (30) – Мануйленко (18)

«Ураган»: Колток – Федюк, Кордоба, Когут, Фаренюк – Шеремета, Микитюк, Лебідь, Абакшин – Цілик, Лисенко, В. Моспан, Сторожук
«Кардинал-Рівне»: Свинарчук – Мануйленко, Басич, Горпинич, Кравчук – Ардашніков, Салтанов, Поночовний, Назаров – Корнєв
Попередження: Ардашніков (12), Поночовний (13)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.