Як і очікувалось, збірна України вийшла на другий матч проти збірної Хорватії з деякими змінами у стартовій четвірці. Принаймні, поєднання колишніх гравців «Урагану» разом з Разувановим виглядало цікаво. Більше того – цей квартет створив момент вже на старті гри – Разуванов Разуванов підняв м’яч над Прімічем, але, на жаль, і над воротами. Взагалі варто відзначити, що українці з перших хвилин взяли на озброєння високий пресинг, який призводив до помилок хорватських футзалістів. Також неможливо не звернути увагу на те, що головний тренер «синьо-жовтих» Олександр Косенко зробив зміни в усіх трьох четвірках, які, до речі, почергово з’являлись на паркеті. І від кожної «ланки» йшла небезпека. У цьому плані хорватський наставник Мато Станкович вирішив піти іншим шляхом, намагаючись грати здебільшого у дві четвірки. Але найголовніше – хорвати не змогли на стартових хвилинах здивувати нашу збірну, як це було напередодні. До того ж, під тиском українців, «картаті» були змушені грати більше на оборону. І на 8-й хвилині це призвело до голу у виконанні Шотурми.

Українці на досягнутому не зупинялись. І скоро Журба міг подвоїти перевагу господарів майданчику, але його дальній удар у стрибку парирував Пріміч. Але після середини першого тайму хорвати спробували перейти до більш активних дій. Однак, українці на це відповіли вже звичним високим пресингом, а потім ще і другим голом у ворота Пріміча. Гольова атака розпочалась з нестандартних дій Радевича, продовжилась ударом Педяша, на який зреагував голкіпер хорватів, а закінчилась добиванням Фаренюка – 2:0. Такий рахунок змушував балканську команду більше йти вперед та розкриватись. Однак, «синьо-жовті» були готовими до такого розвитку подій. Більше того – підопічні Олександра Косенка могли забити ще, але Білоцерківцю та Салтанову не таланило. А в одному з епізодів хорвати взагалі ледь не забили у свої ворота, але футзальні боги були на боці «картатих». Так само футзальні боги були на боці збірної України, коли на 19-й хвилині Матайя влучив у штангу воріт Іваняка. Після цього хорвати заграли значно активніше, але забити до перерви вони не змогли.

Після поновлення гри хорвати одразу пішли вперед, намагаючись забити швидкий м’яч. Але ця ставка підопічних Мато Станковича не спрацювала. І це призвело до того, що українці почали переходити на половину майданчику хорватів та створювати моменти біля воріт Пріміча. Тим не менш, в одному з епізодів захоплення українців атакою ледь не призвело до голу, проте виручив Іваняк. Але відповідь українців була не менш гострою. Спочатку Журба прорвався по лівому флангу та прострілив на «п’ятачок», але Білоцерківцю трохи не пощастило. А трохи згодом Пріміч врятував свою команду після удару Микитюка. Але, мабуть, найнебезпечніший момент у цей відрізоу часу мав Фаренюк, який пробивав практично з метра по воротах Пріміча. Як хорватський воротар зреагував на цей епізод – невідомо. Відомо тільки те, що він завадив гравцю «Урагану» зробити рахунок 3:0.В принципі, до екватору другого тайму українці переважали хорватів майже в усіх показниках. І рахунок матчу, який, щоправда, залишався незмінним, це підтверджував.

А на 31-й хвилині Журба змусив суперника порушити правила у власному штрафному майданчику, і у ворота Пріміча був призначений абсолютно логічний пенальті. Сам постраждалий і реалізував цей 6-метровий. Так рахунок став 3:0 на користь збірної України. Щоправда, тут же підопічні Олександра Косенка могли і пропустити після того, як Вукелич вийшов на побачення з Іваняком. Однак, наш голкіпер залишив це побачення за собою. Але це був лише невеличкий епізод активності від збірної Хорватії, оскільки в подальшому гру контролювали українці, які могли неодноразово збільшити свою перевагу.

Остання 5-хвилинка розпочалася з дабл-пенальті у ворота збірної Хорватії. Однак, Королишин не зміг пробити Пріміча з 10-метрової позначки. Після цього хорвати перейшли на гру з п’ятим польовим. Але грамотна гра українців у захисті не дозволяла балкарцям розіграти зайвого гравця належним чином. На це вже Олександр Косенко відповів своїм тайм-аутом та спробою пограти вп’ятьох. Щоправда, цей експеримент українці провели тільки один раз, і він був не зовсім вдалим, оскільки не вдалося перейти від оборони до атаки. Але хорвати, які до кінця гри так і не змогли на це відповісти бодай би «голом престижу». Таким чином, 3:0 – беззаперечна перемога збірної України у другому товариському матчі проти збірної Хорватії.

Товариський матч № 2
Україна – Хорватія – 3:0
Голи:
Шотурма (8), Фаренюк (13), Журба (31 – з 6-метрового)

Україна: Іваняк – Корсун, Шотурма, Разуванов, Королишин – Журба, Д. Сорокін, Салтанов, Білоцерківець – Радевич, Педяш, Фаренюк, Микитюк
Хорватія: Пріміч – Джураш, Хорват, Мартінац, Каньюх – Перішич, Гудашич, Чекол, Шутон – Матайя, Вукелич
Попередження: Разуванов (14) – Хорват (31), Матайя (36)
На 36-й хвилині Королишин (Україна) не реалізував 10-метровий (воротар)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій ЛЕВИЦЬКИЙ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.