У Харкові 11 та 12 квітня проходили матчі «Фіналу чотирьох» чемпіонату України серед команд Другої ліги. Як ми вже повідомляли, за право стати чемпіоном Другої ліги боролись чотири команди: «Symbol» (Харків), «Human» (Дніпро), «Галицька Здоба» (Львів) та «Володимир (Тиврів).

Півфінальна поєдинки видались дуже цікавими та інтригуючими. Особливо це стосується поєдинку між «Володимиром» та «Галицькою Здобою». Ці команди зустрічались ще на груповому етапі змагань, тому їм було, що доводити один одному. Але вже у першому таймі «Володимир» вів у рахунку 4:1. Однак, після перерви «Галицька Здоба» змогла трохи повернути інтригу в цю гру, і по ходу другого тайму «пекарі» були реально близькі до того, щоб зробити «камбек», але в підсумку перемога дісталась «Володимиру» – 6:4.

«Володимир» (Тиврів) – «Галицька Здоба» (Львів) – 6:4
Голи:
Онищук (5), Міранда (15), Васалатій (18, 36), Чернега (19, 40) – Омельченко (20 – автогол), Яцишин (29, 38), Партика (35)

Попередження: Партика (5), Писько (24)

В іншому півфіналі господар «Фіналу чотирьох», харківський «Symbol», приймав дніпровський «Human», хоча номінально був у якості гостя. Харків’яни швидко відкрили рахунок, але по ходу першого тайму дніпровцям вдалося двічі забити у ворота слобожанців та вийти вперед. Але дубль Юрія Сагайдачного у другому таймі схилили шальки терезів на користь господарів майданчику. А ще два голи наприкінці другого тайму остаточно вивели «Symbol» у фінал.

«Human» (Дніпро) – «Symbol» (Харків) – 2:5
Голи:
Шибінський (13), Цимбал (14) – Солоп (4), Сагайдачний (32, 36), Федоренко (38), Клименко (40 – автогол)

Попередження: Білоус (20) – Дубич (12)

У матчі за третє місце, який відбувся наступного дня, «Human» забив першим, а вже на 6-й хвилині вів 2:0. Але «Галицька Здоба» відповіла своїми двома голами. Тим не менш, дніпровська команда змогла все-таки схилити шальки терезів на свою користь та піти на перерву в якості переможця. Однак, вже у другому таймі «Здоба» змогла перехопити ініціативу не тільки по грі, а і за рахунком. Зрештою, це і призвело до перемоги «пекарів» з рахунком 7:5. Такти чином, львів’яни фінішували третіми.

«Human» (Дніпро) – «Галицька Здоба» (Львів) – 5:7
Голи:
Білоус (1, 35), Клименко (6), Колодинський (18), Шибінський (18) – Тригубець (8, 36, 40), Писько (10, 27), Партика (22), Стефанків (38)

Попередження: Шкатула (12), Безсонов (24) – Тригубець (40)

Фінальний поєдинок був дуже напруженим, результативним та емоційним. Про останній фактор свідчить і кількість карток, яку отримали гравці обох команд. Більше того – у другому таймі Онищук ще й отримав червону картку. Але харків’яни не змогли реалізувати більшість протягом двох хвилин. І це був один з факторів на користь «Володимира». Ще один фактор, який був на руку команді з Вінниччини – вдала гра лідерів. Зорема, на рахунку Васалатія хет-трик, а у Міранди – дубль. Це фактично і стало запорукою успіху «Володимира», який став чемпіоном України у Другій лізі.

«Symbol» (Харків) – «Володимир» (Тиврів) – 5:7
Голи:
Дубич (3), Волобуєв (18, 20), Солоп (28, 39) – Васалатій (6, 14, 31), Заводян (12), Міранда (14, 35), Чернега (30)

Попередження: Кононов (12), Стрельников (15), Сагайдачний (25), Волобуєв (26), Федоренко (34) – Мазур (26), Онищук (26), Барібан (30)
Вилучення: Онищук (32 – повторне попередження)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.