Поєдинок між лідерами Екстра-ліги, безумовно, мав стати центральним у 20 турі. Тим більше, ця гна була важливою для обох команд, адже перемога надавала зайву перевагу у боротьбі за чемпіонство. І всі це розуміли.

«ХІТ» з перших хвилин намагався не дати «Урагану» застосувати свою головну зброю: забити швидкий гол після тиску на чужі ворота. Як відомо, цим здебільшого займається перша четвірка «драконів». В принципі, це завдання підопічним Дмитра Шувалова вдалося виконати. Більше того – кияни могли на початку гри відкрити рахунок, але трохи не пощастило Педяшу. Натомість, «Ураган» таки зміг забити відносно швидкий гол, але це зробила вже друга четвірка івано-франківської команди. До взяття воріт Сухова призвів кутовий, який завершився ударом Абакшина головою.

Цей гол став несподіванкою для гравців «ХІТа», які спочатку трохи відходили від цієї події. Однак, згодом підопічні Дмитра Шувалова взяли гру під свій контроль та почали шукати ключі до воріт Кардаша. За такого розвитку подій «Урагану» доводилось розраховувати здебільшого на контратаки. Однак, далеко не завжди підопічним Максима Павленка вдавалось це зробити. А все через те, що «ХІТ» протягом першого тайму більше знаходився на половині майданчику «драконів». Але при всьому цьому треба відзначити, що фактично за весь перший тайм «ураганівці» не фолили. А щодо моментів біля їх воріт, то десь вдало Кардаш, а десь на боці гостей був і фарт. Цим і пояснюється те, що не могли забити Педяш, Боргун, Колесников. До речі, у Колесникова був дуже класний момент, коли він обіграв двох суперників та пробив по воротах Кардаша. Але цей удар не став результативним.

Але вже на початку другого тайму «ХІТ» таки зрівняв рахунок у зустрічі. Кордоба сфолив біля свого штрафного майданчику, за що і отримав жовту картку. А Педяш покарав гравця «Урагану» точним ударом зі штрафного. Так рахунок став 1:1. Але було очевидно, що цей результат не влаштовував жодну з команд. «ХІТу» треба було перемагати, щоб трохи відірватись від «Урагану». Але ж така сама задача була і у «драконів». Тому, надалі була боротьба за ініціативу в матчі. Але для «Урагану» був один мінус – підопічні Максима Павленка швидко збирали фоли. І це, відповідно, було не на руку гостям. Тим більше, скоро «ХІТ», як і в першій 20-хвилинці, почав грати першим номером. Але на це «ураганівці» все-таки намагались відповідати своїми атаками.

За таким сценарієм пройшла левова частка другого тайму. І коли вже все йшло до того, що в цьому поєдинку буде зафіксована нічия, то «Ураган» несподівано «вистрілив». А якщо бути конкретним, то «вистрілив» Абакшин, який, таким чином, оформив дубль. У «ХІТа» на порятунок залишалось приблизно півтори години. Тому, Дмитро Шувалов одразу взяв тайм-аут, після якого Ігор Борсук вийшов п’ятим польовим. Однак, розіграти зайвого гравця киянам не вдалося. І це призвело до перемоги «Урагану», якій вийшов на чисте перше місце, випереджаючи «ХІТ» та «Продексім» на два очки.

«ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 1:2
Голи:
Педяш (22) – Абакшин (3, 39)

«ХІТ»: Сухов – Журба, Педяш, Колесников, Чепорнюк – Жук, Боргун, І. Борсук, Тменов – А. Борсук
«Ураган»: Кардаш – Федюк, Когут, Кордоба, Фаренюк – Лебідь, Абакшин, Шеремета, Микитюк  
Попередження: Кордоба (22)  

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.